sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kuulomuistipeli nro 2

Kuulomuistipeli suklaamunan muovikuorista


Äänimuistipeli


Kuulomuistipeli eli äänimuistipeli


Innostuin tekemään toisen kuulo- eli äänimuistipelin. Käytin ensimmäiseen kuulomuistipeliin (klik) kananmunan muotoisia suklaamunan muovikuoria. 

Kahteen munaan laitoin aina sisälle samaa ainetta:

  • yhden riisin
  • monta riisiä
  • makaronia
  • muovisen pullonkorkin
  • napin
  • suolaa
  • kiven
  • kahteen munaan en laittanut sisälle mitään 


Olin saanut kauniskantisia vanhoja ruotsinkielisiä kirjoja vuosia sitten kirpparin ilmaiskorista. Olin irrottanut kirjoista sivuja, mutta projekti oli jäänyt kesken. Irtosivut olivat tallessa ja nyt revin niistä suikaleita ja kiinnitin ne tapettiliisterillä munankuoriin.

Pääsiäismunien muovikuoriin ei tokikaan tarvitse välttämättä tehdä päällistä, varsinkin jos kuoret ovat keskenään samanvärisiä.




Näin kuvasin:


Tuotekuvaus yhdellä salamalla ja heijastimella

Yleensä otan tuotekuvat olohuoneessa (siis sillon kun en käytä luonnonvaloa). Nyt minulla oli pienen lokerikon siivoaminen kesken keskellä olohuoneen lattiaa enkä viitsinyt työntää sivuun hyvin levittämiäni tavaroita (enkä siivota loppuun), niin kuvasin keittiössä. Käytin vain yhtä salamaa. Oikeanpuoleisen salaman softboksi toimi heijastimena avaten varjoja. Kyllähän niitä edullisempiakin heijastimia olisi, mutta minulla ei ole jalustaa heijastimille, niin tämä ratkaisu oli nyt kätevä.


Oma Koppa -blogin Virpi oli tehnyt kuulomuistipelin samanlaisista munankuorista pari vuotta sitten. 

6 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Miten näistä tietää sitten, että menikö oikein jos ei voi kurkata ja tarkistaa? :)

Stella Vanilja kirjoitti...

On kyllä hauska idea :-) en ole ennen kuullut :-)

Hippusellinen lumoa Jonna kirjoitti...

Eksyin blogiisi tänään ekaa kertaa! Just sain eilen valmiiksi myös kuulomuistipelin ;D
Hauska yhteensattuma!

Unknown kirjoitti...

Hauska idea ja kauniit toteutukset

Etanaelli kirjoitti...

Hei! Eksyin tänne Jääkarhumaasta, jonne eksyin jostain muualta:) Tämä on tosi hyvä idea, jonka saan toivottavasti jakaa eteenpäin päiväkotiin, elleivät ole jo itse keksineet:) Olen nimittäin kerännyt hirveän määrän noita munia ja ajatellut lahjoittaa ne askartelumateriaaliksi.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Etanaelli, mukava kun eksyit tänne. Tervetuloa jatkossakin! Kaikki ideat täällä on jaettavaksi. Kuulomuistipeli ei tokikaan ole oma ideani. Ekan kerran näin kuulomuistipelin yhdessä design-liikkeessä Zürichissä joitain vuosia sitten. Se oli tehty puusta.