perjantai 15. maaliskuuta 2013

Nopeusompelua yhteisöllisesti


Tein tänä iltana ompelun nopeusennätykseni. Osallistuin Facebookin Saumanvara-ryhmän Project Runway -tyyppiseen (varmaan kuuluisi tietää, mikä se semmoinen on..) virtuaaliompeluun. Kankaiden leikkaamiseen ja ompeluun oli aikaa oli 1,5 tuntia. Ennen sitä tuli ladata kuva kankaasta SaVa-ryhmäläisten nähtäville.  

Suunnittelin tekeväni tetran mallisen piuhapussin vanhoista farkuista, mutta halusinkin hyödyntää kirpparilta ostamani vetoketjun koko pituuden. Tetrasta tuli aika iso. Saa nähdä, mihin käyttöön se päätyy.
 

Ruusuke lahkeensuustaYleensä minulla vierähtää aika paljon aikaa kuvaamiseen, mutta nyt sain kuvattua ja käsiteltyä kuvat tosi nopeasti. Myös ompelu vie minulta usein reippaasti aikaa. Vaikka tekisin kuinka yksinkertaisia juttuja, keksin monesti pieniä yksityiskohtia, joita jään väkertämään.

En ole aiemmin ommellut tällein yhteisöllisesti. Tämä oli aivan huippua.

Lähtötilanne

Tein viime kesänä tetran muotoisia hernepusseja, ohje täällä

Ruusukeohje löytyy täältä.

12 kommenttia:

eitsu kirjoitti...

Tämä on kyllä huippuihana, kierrätysompelun helmi!

Hanna :) kirjoitti...

Hei, millainen ompelukone sinulla on, kun huristelet farkkua? Olen juuri aikeissa uusia ompelukoneeni ja miettinyt, että pitäisikö sitä ostaa ihan kyseiseen tarkoitukseen tehty kone, jolla toki ompelee sitten muutakin.. Tämänhetkisellä koneellani ei farkkua (tai muitakaan paksuja kankaita) niin vain ommellakkaan.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Nanna, mulla on käytettynä ostettu Bernina 1010, maksoi muistaakseni 450 e. Se ei ole mitenkään hienon näköinen, mutta siinä on tarpeeksi hevosvoimia (vai miten se teho ilmaistaan?). En suosittele halvimpia ompelukoneita, joissa on kauniit virtaviivaiset muovikuoret. Paria sellaista kokeiltuani tajusin, että moottorissa pitää olla voimaa, jos ompelee muutakin kun verhonkäänteitä. Pfaffin koneissa (en tiedä, onko kaikissa) on yläsyöttäjä, joka auttaa esim. paksua kohtaa ommellessa, mutta hintaakin on aikalailla.

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Ai että mahtava.. pakko kokeilla tuota tetraa..

Tanja K kirjoitti...

Onpa fiksun näköinen!

unisukka kirjoitti...

Tosi kiva ja tuo ruusuke on vielä ihan piste iin päälle.

Unikuu kirjoitti...

neljä sanaa: mä olen ihan fani.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Paljon kiitoksia kehuista!

Pieni Lintu kirjoitti...

Hauska - kiva toi oranssi vetskari!!

Melinda kirjoitti...

Tosi hauska idea!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Pieni Lintu ja Melinda!

Aarnilintu kirjoitti...

Aion heti kokeilla tätä, huippuhauska! Vuosia sitten näin Stockmannilla tetran muotoisen, värikkäästä silkistä tehdyn koristetyynyn, joka oli juuri tetran muotoinen. Muoto jäi kummittelemaan ja tein lakanakankaasta itselleni koeversion, jolla selvitin, miten tuon muodon saa tehtyä. Koskaan se ei kuitenkaan päätynyt koristetyynyksi tai miksikään muuksikaan esille tai käytössä olevaksi esineeksi, prototyyppi odottaa edelleen jatkomuokkausta kaapissa. Joten taidanpa kaivaa sen esiin pitkän tauon jälkeen:)