keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Lahjaksi kanoja, koulupuku vai...
"Me saatiin lahjaksi vuohi! Eikä meidän tarvitse edes huolehtia siitä. Se on Afrikassa ja joku paikallinen perhe hoitaa sitä." Isovanhempani iloitsivat jokunen vuosi sitten saatuaan toisenlaisen joululahjan

Kirkon ulkomaanavun kautta voi ostaa toisenlaisia lahjoja, kuten kanoja (24 e / 6 kpl), moskiittoverkon (7 e), hedelmäpuita (18 e) ja monia muita tuotteita. Moni lahja auttaa köyhyyden kierteen katkaisemisessa, ja jotkut lahjat ovat katastrofiapua. Täältä voit lukea lisää.

Ostin toisenlaisia lahjoja viime viikon keskiviikkona, ja kortit, joita voin antaa eettisenä lahjana, tulivat postitse jo perjantaina. Tilausvaiheessa voi myös valita sähköisen kortin, joka on toki ekologisempi ja sen saa heti. Minä olen kuitenkin niin vanhanaikainen, että halusin paperikortit. 

Eettisiä lahjoja on myynnissä myös muilla järjestöillä, kuten esimerkiksi lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalilla. Fidan Taivaan lahjoihin pääset tutustumaan tästä.

5 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Postauksesi on mahtava! Toivottavasti moni päätyy ko lahjaideaan!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Margsan. Toivotaan :)

Kaisuliina kirjoitti...

Minä ymmärrän auttamisen, mutta näitä en. Siis sama asia kuin kirjoittaisi korttiin että "hei, ostin sulle lahjaksi suklaalevyn mutta annoinkin sen sun naapurille." Eli siis oikeasti lahjan saaja ei saa itse mitään.
Minä sain yhtenä jouluna tämmöisen toisenlaisen lahjan. Olin loukkaantunut. Minä siis en itse saanu mitään vaan joku toinen. Minä kyllä osaan itse päättää lahjoitanko hyväntekeväisyyteen vai en, en halua että joku muu tekee päätöksen puolestani.
Anteeksi tämä negatiivinen kirjoitus, mutta näin ajattelen.

Unknown kirjoitti...

Me ostettiin näitä muutama vuosi sitten eikä vastaanotto ollut kovin innostunut. Siitä tuli itselle aika paha mieli, kun tarkoitti hyvää isommalla mittakaavalla. Ehkä ylempi kommentti selittää myös meidän läheisten reaktion, sinänsä avartavaa. Kaikesta huolimatta nämä toisenlaiset lahjat ovat mun mielestä tosi hyvä juttu ja toivon että monet näihin tarttuvat!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viesteistä.

Kaisuliina, toki saa esittää kritiikkiä. :) Mä en ollut ajatellut toisenlaista lahjaa tuolta kantilta, sillä en koe asiaa noin. Hyvä kun otit asian esille, niin nyt mietin vähän tarkemmin ja ehkä kyselenkin, ketkä tykkäisivät tällaisesta lahjasta. Helposti tulee pidettyä omaa näkemystä itsestäänselvyytenä.

Mun mielestä meidän länsimaalaisten on hyvä kokea tunne, että meille ostettu suklaa menikin naapurille, sillä maailmassa on paljon ihmisiä, jotka kokevat sitä jatkuvasti. Ehkä se ei kuitenkaan ole näiden lahjojen pääasiallinen tarkoitus.. :)