keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kirpparikumpparit kuin uudeksi ihmesienellä

Ostin kirpparilta valkoiset kukkakuviolliset kumpparit kuudella eurolla. Ne olivat siistissä kunnossa ja niistä näki, ettei niitä oltu käytetty paljon. Kumppareissa oli kuitenkin kauttaaltaan vähän pinttynyttä likaa.

Liotin kumppareiden koristenauhoja kloriittiliuoksessa ennen konepesua. Nauhoista tuli aivan valkoiset.

Olen saanut äidiltä ihmesientä, joka puhdistaa hyvin. Joskus olen puhdistanut lenkkareiden valkoiset osat ihmesienellä todella valkoisiksi, joten pesin kumpparitkin ihmesienellä. Ja eikö näytäkin melkein uusilta?
 

5 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Hieno löytö ja puhtaaksi olet saanut.Olen käyttänyt ihmesientä myös ja pidän sitä aina varastossa. Varsin kätevä pinttyneisiin paikkoihin.

Kirppareilla näkee harvoin aikuisten kumppareita. Nuo ovat vielä niin nätitkin.

Jokke kirjoitti...

Hyvinhän ne puhdistuivat, mutta ai kauhea kuinka valkoiset ne ovat. Ehkä värikkäät nauhat? No minulla on tämä valkoisuusvamma :)

Aarnilintu kirjoitti...

Onpa söötit! Ihmesieni on tosiaan nimensä veroinen, olen sillä hangannu mm. kahvinkeittimen ja vedenkeittimen ulkopuolelle pinttynyttä rasvaa erittäin hyvällä menestyksellä.

Saaara kirjoitti...

Huippu löytö ja niin nätit valkoisena! :) Se sieni on kyllä nerokas, kaikki sillä lähtee puhtaaksi ja varsinkin sellainen pinttynyt itsepintainen lika! :)

Rva Pioni kirjoitti...

Ei o totta. Ihmesieniä ja likaisia kumppareita on tässäkin talossa. Kiitos vinkistä, kokeilen jo tänään.