maanantai 10. syyskuuta 2012

Bubble Pocket -mekko vakosametista
Ihastuin kukkakuvioiseen vakosamettiin Ottobren myymälässä pari viikkoa sitten. Ostin sitä pakan lopun, 1,10 metriä, ja ajattelin tehdä siitä jonkinlaisen tunikan. 

Olin nähnyt Bubble Pocket -mekon Väkerryksiä-blogissa. Marjuska oli tehnyt mekon Ottobren (5/2011) kaavalla. Ostin tuon lehden (Ottobrella myydään vanhojakin lehtiä), vaikken tiennyt, mistä kankaasta ompelisin mekon. Kotona päätin käyttää uuden vakosametin tuohon liivimekkoon. Ohjeen mukaan siihen tarvitaan kangasta 1,75 m. Sain kuin sainkin tehtyä mekon reilun metrin mittaisesta kangaspalasta. Saadakseni kankaan riittämään leikkasin takasivukappaleet nukka väärään suuntaan, joten ne näyttävät ehkä vähän vaaleammilta. Samaiset kappaleet tein kahdesta palasta, mutta ylimääräiset saumat tuskin näkyvät. Alavarat ja taskujen sisäosat leikkasin eri kankaasta. Muuten kangas ei olisi riittänyt. Kuvista ei näy taskut juurikaan, vaikka ne ovat oleellinen osa mekon ulkonäköä.

Järki meinasi mennä solmuun alavarojen ompelussa. Lopulta ompelin kädentiet oikealta puolelta silitettyäni saumanvarat nurjalle. Myöhemmin kuulin, että alavarat on mahdollista ommella kuten ohjeessa neuvottiin. Ohje on varmasti hyvä, mutta vähäinen kokemukseni ompeluohjeiden lukemisessa sai luovuttamaan. Ensi kerralla sitten. Tekisi mieli tehdä samalla kaavalla toinenkin mekko. Tämä on niin hyvä malli.

11 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihana kangas ja hieno mekko.

Elisa kirjoitti...

Ihana, on ihan sun näköinen mekko kankaineen kaikkineen, ja kaava toimii loistavasti sulle! :)

Purnauskis kirjoitti...

On kyllä tosi kiva malli ja nätti kangas!

Taikku kirjoitti...

Ihana mekko! Tuo bubble pocket näyttää ihan huippukivan malliselta, to do-listalla on täälläkin!

miutsi kirjoitti...

Kiitos vierailusta :)
Nätti mekko.
Ja juu, ei mulla ollut tarkotus niitä housuja kesken jättää :)

margsan kirjoitti...

Kaunis mekko ja hieno tuo kangas!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista.

Inkeliina kirjoitti...

Tosi hieno! Eka bubble pocket josta sen voin sanoa :D

Krista kirjoitti...

Ihana, tykkan kans tuosta kankaasta!
Mulla alkaa olla himo tehdä toinen bubbkle pocket... =D

Outi kirjoitti...

Hieno mekko!
Harmi, kun käsityölehdissä yleensä annetaan ohjeeksi hankkia ihan liikaa kangasta, ja sitten jääkin isoja tilkkuja jäljelle.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kehuista.

Outi: Jos olisin leikannut kaikki kappaleet samaan suuntaan, kuten olisi oikeasti täytynyt vakosametin ollessa kyseessä ja jos olisin tehnyt tuosta kankaasta myös alavarat ja taskujen sisukset, kangasta olisi mennyt paljon enemmän. Mutta tilkkuja olisi kyllä jäänyt tietty paljon nykyistä enemmän.