sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Marimekko: Siirtolapuutarha

Sain hiljattain lahjaksi toivomiani Marimekon Siirtolapuutarha-mukeja, joissa Maija Louekarin kuosi on painettu Sami Ruotsalaisen suunnittelemaan mukiin. Olen ihastellut tätä kuosia jo jonkin aikaa ja harmitellut, kun sitä ei ole kankaana. On taas eri asia, olisinko ostanut kyseistä kangasta, sillä ostan vain harvoin kankaita, äärimmäisen harvoin uutena.

En tiedä, miten kuosin kaupunkinäkymä liittyy siirtolapuutarhaan. Siirtolapuutarha-niminen kangaskuosi, jossa on suuria tyyliteltyjä kukkia, sen sijaan vie ajatukset kesään ja miksei mökillekin. Siirtolapuutarha - pienten mökkien idyllinen alue - on mielestäni yksi parhaista keksinnöistä.

3 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Minäkin rakastan näitä Siirtolapuutarha-astioita :) Meillä on toistaiseksi ainoastaan nuo kahvikupit, sillä keltaisella tehostetäplällä ja sitten ne suorakulmion malliset asetit. Niin ja löytyyhän meiltä myös isohko tarjoilukulho jossa vihreä tehoste, ja yksi räsymatto-kuosinen iso jälkiruokakulho :) Nuo jotka itse sait, ovat olleet haaveena jo kauan, samoin ne kahvattomat, joissa turkoosi tehosteväri. Ihania, kerrassaan <3

Hääräämön Laura kirjoitti...

Nämä taitaa olla aika yleisiä, mutta tykkään. En ole kerännyt mitään astiasarjaa aiemmin, sillä en ole löytänyt mitään mieleistä. Mutta tässä se on. :)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän siirtolapuutarhamökin pihalta saa ihailla (täytyy olla kaupunkilainen jotta ymmärtää) Itä-Pasilan betonielementtilähiötä. Nimenomaan asfaltin keskelle rakennetuissa siirtolapuutarhoissa on oma mielensä - väheksymättä pienempien paikkojen siirtolapuutarhoja. Ne ovat kaupunkilaisten keitaita, monillahan ei ollut aikoinaan mahdollisuutta lähteä kuin ehkä kerran kesässä kotiseudulle Kainuuseen, Pohjois-Karjalaan, Pohjanmaalle, Lappiin tms. Onko vieläkään? Siis siirtola isolla S:llä!!!