perjantai 6. toukokuuta 2011

Johannes Laurin Käsityötalo


Johannes Laurin Käsityötalo (Pohjolankatu 27, Rovaniemi) rakennettiin luutyömestari Johannes Laurin kodiksi ja verstaaksi vuonna 1945. Talon suunnitteli arkkitehti Veli Paatelainen. Nykyään talossa on muun muassa käsityöaiheisia myymälöitä sekä neulekahvila. Talossa toimii myös Johannes Laurin Käsityötaloyhdistys ry, joka järjestää kursseja sekä tapahtumia.

Lankakauppa NeulonTai on avattu eilen Johannes Laurin Käsityötaloon. Kauniisti sisustetussa kaupassa on myynnissä monenlaisia lankoja sekä muun muassa bambupuikkoja. Kierrätetystä villasta ja silkistä valmistetut langatkin kuuluvat valikoimaan. NeulonTai järjestää myös neulonta-aiheisia kursseja.
Ostin NeulonTaista tummanharmaata Drops Nepal -lankaa, jossa on 65 % villaa ja 35 % alpakkaa. Ajattelin tehdä siitä neulakintaat. Opin neulakinnastekniikkaa Johannes Laurin Käsityötaloyhdistyksen kurssilla pari kuukautta sitten, ja nyt olen tekemässä tuolla tekniikalla toista kinnasparia.


Neulekahvilassa voi neuloa kahvinjuonnin lomassa tai ihan vain kahvitella ja nauttia takkatulen rätinästä. Kesällä puutarha on kahvilan asiakkaiden käytössä.


Edit 9.3.2014: Johannes Laurin Käsityötalossa ei ole enää NeulonTai-lankakauppaa eikä neulekahvilaa.

Neulekahvilan ikkunasta avautuu rovaniemeläiseksi maisemaksi
harvinainen näkymä. Muutamia yksittäisiä rakennuksia
lukuunottamatta koko kaupunki tuhoutui sodassa, joten
Rovaniemellä ei ole paljon vanhaa rakennuskantaa.

Neulekahvilassa on myynnissä makeiden herkkujen lisäksi
Rovaniemellä leivottua luomuleipää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia, varsinkin tuo kahvila sisältä. Siellä muuten todellakin tuoksuu takkatuli ja tunnelma on kuin mummolassa, suosittelen!
Mari-ope