maanantai 4. huhtikuuta 2011

Laskettelulasipussi ja GIMP
Ostin laskettelulasit toissapäivänä. Olin laskettelemassa Ylläksellä ja keli oli niin huono, ettei ollut mitään saumaa laskea ilman laseja - ja välillä alijäähtynyt vesi jäätyi laseihin niin, ettei niistä nähnyt läpi. Eilen sentään oli jo hyvä ilma rinteessä.

Ompelin äsken pussin laskettelulaseille. Muuten ihan onnistunut työ, mutta lasien superloni ei oikein tahdo liukua trikoota vasten. Vuori olisi täytynyt tehdä vuori- tai tuulipukukankaasta.
Päälliskangas on vanhoista sammareista ja vuori trikoopaidasta. Molemmat vaatteet olin korjannut monta kertaa eikä niistä ollut enää vaatekäyttöön. Kiristysnyörinä olevaa nauhaa ostin siskoni kanssa kesällä Bangkokista, mutta se on melko samanlaista kuin paidoissa olevat ripustuslenkit, joita olen ottanut talteen, mutta en tähän hätään löytänyt. 

Jätin nauhalle ulostuloaukon molempiin sivusaumoihin ja pujoitin kummastakin reiästä nauhan, jonka ompelin ympyräksi. Tällä tavalla pussin suu kiristyy tasaisesti joka kohdasta.


Ilmainen kuvankäsittelyohjelma GIMP


 
Olen aivan onnessani, kun sain tietää ilmaisesta avoimen lähdekoodin kuvankäsittelyohjelmasta nimeltään GIMP. Siinä on paljon samoja ominaisuuksia kuin Photoshopissa. Ohjelman lataaminen oli helppoa, latasin sen GIMP Suomen sivustolta. Kiitos opelle!

6 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

M mulle tuota GIMP:iä on tyrkyttänyt jo iät ja ajat ja minähän ennakkoluuloisena olen tähän asti kieltäytynyt. Pitäisi varmaan kokeilla, kun suosittelet ;D

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kyllä suosittelen lämpimästi. Mä en ollut kuullutkaan ohjelmasta aiemmin. Mitä ohjelmaa sä käytät nykyään Elisa?

Lotta kirjoitti...

Tuo laskettelulasipussi on kyllä loistava!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Lotta. :)

Liisa T. kirjoitti...

Minä käytän Gimpiä. Olen ollut tosi tyytyväinen, juuri riittävästi kaikkea, mitä tarvitsen. Voin myös suositella lämpimästi.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hyvä Gimp! :)