torstai 21. huhtikuuta 2011

Kestovanulaput + ohje


Huolittelin puuvillatilkkuja kestovanulapuiksi kasvojenpuhdistukseen reilu vuosi sitten. Suosikeikseni ovat tulleet puuvillatrikoosta ja -flanellista tehdyt laput. Ne tuntuvat pehmeiltä ja ovat imukykyisiä. Puhki kuluneet flanelliyöpuvut ja trikoovaatteet soveltuvat hyvin materiaaliksi kestovanulappuihin.

Viime aikoina olen tehnyt kaksinkertaisia vanulappuja: frotee + trikoo/flanelli/lakanakangas. Tykkään erityisesti lapun froteepuolesta. Se on positiivisella tavalla karhea. Suurempia tilkkuja voi huolitella pesulapuiksi. Pesu onnistuu kätevästi pesupussissa.

Leikkasin 8 cm leveää suikaletta vanhasta froteepyyhkeestä. Sitten leikkasin suikaleesta 8 cm leveitä pätkiä, siis neliöitä, ja pyöristin neliöiden kulmat. Laitoin ympyrän trikootilkulle ja leikkasin trikoosta froteeympyrän kokoisen palan tai vähän isomman. Huolittelin nämä palat yhteen saumurilla. Tein myös pienempiä, noin 6 cm halkaisijaltaan olevia lappuja, mutta isommista pidän enemmän.

Voit tulostaa kestovanulappuohjeen pdf-tiedostona Punomon sivulta.
Edit: Täältä (klik) näet tekemiäni yksinkertaisia vanulappuja. Ne on vielä nopeampi tehdä kuin nämä. Täytyy tosin myöntää, että tykkään enemmän kaksinkertaisista.

Ei kommentteja: