tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kukkahame housuista ja lakanastaKävin tässä hiljattain katselemassa vaatteita parissa kaupassa. Käyn aika harvoin kaupoissa, ja silloin kun käyn, kierrän niissä melkein kuin museossa. Toki joskus ostankin jotain. Vaate- ja huonekalukaupat ovat yhdenlaisia ikkunoita tämän päivän kulttuuriin. Mielestäni ne ovat aika mielenkiintoisia, kunhan niissä ei tarvitse viipyä liian kauan eikä turhan usein. Tällä reissulla näin useita hameita, jotka oli tehty kukallisista rypytetyistä kangassuikaleista. Vaikken ompelekaan vaatteita nykyään, ajattelin kuitenkin tehdä tuon tyylisen hameen. Kaupassa yhden hameen yläosa oli ohutta farkkukangasta, ja siitä sain idean tehdä puhki kuluneista farkuista hameen yläosan. Ei mikään uusia idea tokikaan.

Olin laittanut vanhat farkut niin hyvään talteen, etten löytänyt niitä, mutta löysinkin useaan kertaan korjatut puolipellavaiset kesähousut. Niissä on salataskut viime kesän Aasian-matkan jäljiltä. Ruukaan ommella pitemmille reissuille erityisesti ei-niin-turvallisina pidettyihin maihin lähtiessäni housujen sisäpuolelle takataskun kohdalle vyötärökaitaleen saumaan kiinni ison taskun, johon mahtuu passi (niitä uusia hienoja passeja ei kai saa säilyttää näin, mutta mulla on vanha passi, joka onkin sen näköinen, että se on ollut takataskussa useamman kuukauden). Etukappaleen keskivaiheille teen yleensä pienen taskun, johon mahtuu seteleitä taiteltuina. Tuon pikkutaskunkin kiinnitän vyötärökaitaleen saumaan. Taskunsuulle olen ommellut pienen nepparin, napin tai pätkän tarranauhaa.

Väriltään nuo vihreät kesähousut kävivät kirpparilta 1,5 eurolla ostamaani kukalliseen pussilakanaan. Hameen alimman kaistaleen leikkasin housujen toisesta lahkeesta.

Ompelin vielä toisen kaistaleen kukkakankaasta hameen helmaan, mutta mielestäni lyhyt versio (kuvassa) on parempi, joten ratkoin toisen kukkasuikaleen pois.

Edit: Tein alkukesällä hameeseen muutoksia, näet ne täältä.


Vielä ehdit osallistua arvontaan:


3 kommenttia:

Outi Aino M. kirjoitti...

Hauska ja varmasti käyttökelpoinen hame! :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitti. En ole vielä käyttänyt, mutta varmaan tässä piakkoin pistän päälle.

Saara kirjoitti...

Tosi kivasta muutettu hameeksi! Täytyypä katsoa, jos itsekin kokeilisi samaa.