maanantai 17. heinäkuuta 2023

Ohje: Quesadilla on helppo ja herkullinen ruoka nuotiolla




Quesadilla eli pannulla paistettu tortilla on maukas ja täyttävä retkiruoka. Se on helppo tehdä, ja vain dippikastike valmistetaan ennen retkelle lähtöä. Quesadillan täytteet voidaan käydä ostamassa kaupasta vaikkapa retkelle lähtiessä. 

Quesadillan täytteitä voidaan varioida lähes rajattomasti.



Quesadillan ainekset:

Tortillaletut ja täytteeksi aurinkokuivattua tomaattia, kinkkua, salaattia ja juustoa


Quesadillan tekoon tarvitset 

  • tortillalettuja (tässä: isoja lettuja, mutta valitse sen kokoisia, jotka mahtuvat paistinpannullesi)
 
sekä täytteeksi:
 

  • aurinkokuivattua tomaattia (kuutioidut ovat helppoja)
    • tomaattipurkin öljyä käytetään quesadillan paistamiseen 
  • kinkkusiivuja 
    • tai muuta leivänpäällisleikkelettä 
    • tai jotain kasvisvaihtoehtoa 
  • salaattia 
    • esim. jäävuorisalaatti, baby pinaatti, salaattisekoituspussi 
  • juustoa 
    • oman maun mukaan esim. juustoraastetta tai siivuja leivän päälle laitettavasta juustosta 

ja dippikastikkeeseen: 
  • majoneesia 
  • hunajaa 
  • kurkumaa 


Lisäksi tarvitset: 

  • paistinpannun (meillä on lahjaksi saatu Muurikka Leisku, jossa on taittuva kahva ja suojapussi. En olisi tajunnut ostaa tällaista, mutta nyt en ymmärrä, miten ollaan tultu aiemmin toimeen ilman tätä) 
  • paistinlastan 
  • kaksi lusikkaa (aurinkokuivatulle tomaatille sekä dippikastikkeelle)
  • oman lautasen jokaiselle herkuttelijalle 
  • lautasliinoja tai kestotalouspaperia, sillä aurinkokuivatun tomaatin öljyä saattaa lipsahtaa sormille ja suupieleen


Quesadillan valmistusohje:



Ennen retkelle lähtöä valmista dippikastike: 

Laita rasiaan (esim. pieneen pakastusrasiaan, jonka kannen saat suljettua tiiviisti): 

  • 1 tl hunajaa 
  • 4 - 6 rkl majoneesia
  • ½ tl kurkumaa 

Sekoita ainekset.

Ainesosien määrät eivät ole niin justiinsa. Laita rasiaan majoneesia sen verran, kuin arvioit seurueesi syövän kastiketta, ja sitten sekoita joukkoon vähän hunajaa ja kurkumaa.


Quesadillan teko nuotiolla: 

  1. Laita noin 1 ruokalusikallinen öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista paistinpannulle. 
  2. Laita tortillalettu paistinpannulle. 
  3. Asettele täytteet letun toiselle puoliskolle. 
  4. Taita letun täyttämätön puoli täytteiden päälle. 
  5. Paista lettua molemmilta puolilta niin, että se saa ruskeaa väriä pintaansa. 
    • Varo, ettei tortillalettu pala, varsinkin nuotion palaessa yhtä roihuten kuin alla olevassa kuvassa! 




Kun quesadilla on valmis, puolita se paistinlastalla tai puukolla ja laita quesadillapalat lautaselle. 





Laita ruokalusikallinen dippikastiketta lautasen reunalle. Dippaa quesadillan reunaa kastikkeessa ennen jokaista haukkua.

Tällä ohjeella voi toki tehdä quesadilloja myös kotona.




Herkullisia tulisteluhetkiä!



Hääräämön postauksesta Retkeile lasten kanssa Muoniossa näet monia retkikohteita, joissa on tulistelumahdollisuus. 


Vilkaise Hääräämön kuvia Instagramista ja Pinterestistä.


Ei kommentteja: