maanantai 25. huhtikuuta 2022

Eskarimatikka: Lukumäärä- ja numerotreeniä ilmapalloilla pdf
Ilmapallomatikassa saadaan harjoitusta silmän ja käden yhteistyöhön sekä hienomotoriikkaan varsinaisen matemaattisen sisällön ohessa.

Lukumääräilmapallojen parissa voidaan harjoitella

  • yksi yhteen -vastaavuutta
  • yksi enemmän/vähemmän
  • lukujonotaitoja
Numeroilmapalloilla työskenneltäessä harjaantuu

  • lukumäärä-numerovastaavuus
  • lukujonotaidot
Tulosta ja laminoi sekä leikkaa lukumäärä- ja numeroilmapallot

Tee ilmapallojen alareunaan reikä rei´ittimellä. Pujota reiästä puolikas piipunrassi eli askartelunorkko. Taita piipunrassin pää kaksin kerroin niin, että voit kieputtaa päätä 1 - 2 cm piipunrassin ympäri. Näin piipunrassi pysyy kiinni ilmapallossa.

Anna ilmapallot lapselle. Pyydä häntä laittamaan ilmapallon "naruun" ilmapallossa näytetty määrä helmiä. Voit myös ohjeistaa lasta pujottamaan helmiä yhden enemmän/vähemmän kuin ilmapallossa lukee. Esimerkiksi hamahelmet ja puuhelmet käyvät hyvin tähän harjoitukseen. Lopuksi lapsi voi järjestää ilmapallot numerojärjestykseen. 

  • Nyt kun lukujono ykkösestä kymmeneen on esillä, aikuinen voi ottaa yhden (tai lapsen taitojen karttuessa useamman) ilmapallon pois ja kysyä lapselta, mikä luku puuttuu.Nappaa kuva talteen Pinterestiin:
Näin maalasinMaalasin ilmapallot olohuoneen lattialla lapsen vesiväreillä. Omat vesivärini ovat olleet laatikossa liian kauan. Viimeksi taisin maalata niillä joulukortteja vuosia sitten.

Käsittelin ilmapallomaalauksia Lightroomilla ja vähän Photoshopilla. Canvassa lisäsin ilmapalloihin numerot. Sen olisi voinut toki tehdä myös Photarissa. 


Tarinaa sydäntossuista voit lukea täältä.


Hauskaa vappua!


Ei kommentteja: