maanantai 21. kesäkuuta 2021

Leikkimökin kierrätyssisustus viidellä eurolla + kuvia Pallakselta
Appeni rakentama leikkimökki palveli pitkään varastona. Pari vuotta sitten raivasimme sen, ja se pääsi alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa.


Otin tavoitteeksi, että leikkimökkiin ei ostettaisi mitään, vaan käytettäisi pelkästään meillä jo olevia tavaroita. Olen pysynyt tavoitteessa erinomaisesti. Vain yksi tavara on ostettu mökkiin, ja sekin kirpparilta. Yhden tavaran sain FB:n roskalavaryhmän kautta.


Minulla kävi mielessä maalata osa leikkimökin sisäpinnoista valkoisella. Siten mökin sisustukseen saisi nykyaikaisemman vaikutelman. Sitten ajattelin, että lapsi ei moista kaipaa, joten annetaanpa olla, niin kustannuksetkin pysyvät kohtuullisina.
Viime talven ajan olemme keränneet ruokatarvikepakkauksia leikkimökkiin. Kun joku pakkaus on tyhjentynyt, olen kysynyt lapselta, haluaako hän sen leikkimökkiin. Yleensä vastaus on ollut myönteinen.
Olemme vieneet tyhjiä ruokapakkauksia leikkimökkiin talven mittaan ja samalla usein leikkineetkin mökissä. Mökki on siis ympärivuotisessa käytössä.


Keskimmäisen hyllyn vasemmassa reunassa oleva hyllykkö oli vessassamme ennen vessaremonttia. Sille löytyi hyvä paikka leikkimökistä.
Leikkimökin seinällä olevat kolme hyllyä ovat niillä paikoillaan, joilla ne olivat mökin varastoaikoinakin. 


Olen pinonnut ruokapakkauksia keskimmäisen hyllylle seinän viereen useamman päällekkäin, jotta seinä ei näyttäisi kovin autiolta. Ajattelin, että pakkaukset lähtevät hetimmiten pois hienosti sommittelemiltani paikoita, mutta yllätyksekseni ne ovat saaneet olla rauhassa. Lapsi käyttää leikeissä pääosin hyllyn etualalla olevia purkkeja sekä astioita alimmalta hyllyltä.


Toki leikkimökki on lapsen leikkejä varten ja hän saa käyttää siellä olevia kamppeita, kuten haluaa.
Leikkiastioita olemme saaneet käytettyinä, ja osa astioista taisi olla leikkimökissä jo mökin varastoaikoina.
Pesin tyhjän maksamakkarapakkauksen (yllä olevassa kuvassa) ja laitoin sen sisään muovipussin täytteeksi. Solmiin toisen pään kiinni, ja nyt leikkimökissäkin saadaan herkutella koirannakilla, kuten meillä sanotaan.Kaikki leikkimökin istuimet palvelevat nyt jo toista sukupolvea näillä sijoillaan. Luulen, että verhot ovat olleet leikkimökissä alusta asti. Mattojen tarinaa en tunne. Nekin taisivat olla leikkimökissä, kun se toimi varastona.
Pöydän saimme naapurilta Facebookin Roskalava-ryhmän kautta. Se on ollut aiemmin kirjoituspöydän laatikostona. Ajattelin tehdä siitä leikkimökkiin hellan, mutta laiskuus voitti ja laatikosto toimii pöytänä.


Ainoa hankinta, jonka olemme tehneet leikkimökkiin, on leikkikeittiö. Se maksoi kirpparilla 5 euroa.

Katso Hääräämön kuvia myös Instagramista!

Sieltä löytyy monia kuvia Tunturi-Lapista,
mm. eiliseltä patikoinnilta Palkaskeron huipulle Pallaksella:
Poroaita Palkaskeron rinteelläPalkaskeron huippu 705 mNäkymä Palkaskerolta Pallaskeron suuntaan,
vasemmalla näkyy Pallasjärveä.
4 kommenttia:

Pikku Akka kirjoitti...

Kivan näköinen leikkipaikka! Aidot purkit oikein kutsuvat leikkimään.
Niin odotan, että loppukesästä taas pääsisimme Pallaksen maisemiin. Vielä on mökki hakusassa, mutta jospa löydämme seurueellemme jostain taas sopivan. Viime kesänä majoituimme Pallas-Laakson mökkeihin. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Pikku Akka! Tervetuloa tänne päin! Toivotaan, että löytyy hyvä majoituspaikka. Ja tule toki käymään, jos ehdit, ois tosi mukava nähdä :)

Peikkovilla kirjoitti...

Tuo on tosi mielenkiintoinen leikkipaikka. Paljon kaikkia kivoja juttuja hyllyillä. Ja maisemat on kyllä kohdillaan :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Peikkovilla! Tämä on tosiaan mukava leikkipaikka :)