maanantai 26. huhtikuuta 2021

Lumella on ihana leikkiä sisällä niin kotona kuin eskarissakin
Lumileikit ovat tosi kivoja sisälläkin! Muovivatiin laitetaan lunta ja (hiekka)leluja tai keittiöstä esimerkiksi aterimia, ja leikki voi alkaa.
Vaikka lunta on ulkona (täällä Muoniossa on nyt vielä 23 cm virallisen mittauksen mukaan) ja sillä on leikitty koko talvi, lumella leikkiminen kiinnostaa sisälläkin. Lumella on aivan erilaista leikkiä sisällä kuin ulkona.Päivän kuluessa lumileikkeihin on mukava palata. On mielenkiintoista huomata, että lumi sulaa vähä vähältä.

Lumileikkejä eskariluokassa
"Miten sie voit olla niin hyvä, että annat meidän leikkiä lumella sisälläkin?"

En tavoitellut hyvyyspisteitä, mutta koska meillä kotona lumileikit ovat suosiossa olohuoneessa, toin lunta myös eskariluokkaani. Annoin jokaiselle lapselle veitsen, jolla he saivat työstää lunta. Lapset laittoivat hanskat käteen, kun muovasivat lunta käsin.
Vapaan lumileikin jälkeen pohdimme, mitä lumelle tapahtuu seuraavaan päivään mennessä, kun jätämme lumen eskariluokkaan. 

Aamulla oli yllätys, kun vettä oli paljon vähemmän kuin lunta edellisenä päivänä. Myös veden roskaisuus ja likaisuus ihmetyttivät.


4 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Varmasti lapsille mielenkiintoista leikkiä sisällä lumella!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kyllä! Ja minäkin tykkään :) Kiitos kommentista Tilkkureppu.

Pikku Akka kirjoitti...

Miten tuo lumen tuonti sisälle ei ole koskaan tullut mieleeni? Hirmuisen hauska idea. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Pikku Akka! Yksinkertaiset ideat ovat usein niin yksinkertaisia, että eivät tosiaan tule mieleen :) Meillä oli lapsena aina joulusaunassa kylpyammeellinen lunta. Sekin oli tosi hauskaa.