maanantai 19. huhtikuuta 2021

Kahdet farkkutossut saivat lisää käyttöikää pienillä korjauksilla
Töissä sisätossuina käyttämäni farkkutossut kuluivat pohjasta puhki. Olin tehnyt jo aiemmin tossuihin käyttöikää pidentäviä lisäyksiä:

  • ompelin tossuihin nahkapohjan ja
  • kiinnitin tossuihin tehdastekoiset pohjalliset, jotka lämmittävätkin mukavasti.


Ompelin tossujen nahkapohjaan ison paikan hammaslangalla. Värin puolesta olisin voinut valita muun langan, mutta hammaslangan kestävyys suhteessa paksuuteen oli käsillä olevista langoista ylivoimainen. 


Nahkapohjan korjauksen lähtötilanneTossut alkuperäisessä asussaan näet täältä (klik).


Sydäntossujen pohjallisten vaihtoVanhoista farkuista ompelemani sydäntossut ovat olleet minulla kotitossuina monta vuotta. Niihinkin olen laittanut nahkapohjan vanhoista kirpparilta ostamistani nahkatakin paloista. Näet postauksen edellisestä korjauksesta täältä (klik).

Tehdastekoiset pohjalliset, jotka olin kiinnittänyt kolmella pistolla tossuihin, kuluivat puhki, joten laitoin uudet tilalle.


Katso kuvia uusista sydäntossuista viiden vuoden takaa täältä (klik).


6 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Näistä korjauksista tulee hyvälle tuulelle. Valmiit pohjalliset ja nahkapohjat tekevät varmasti tossuista jämäkämmät.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Johanna! Päädyin tehdastekoisiin pohjallisiin, koska ne vaikuttavat kestävän paremmin kuin itse huovutetut. Nahkapohja on käytännöllinen, tekee pohjasta kestävämmän. Jämäkkyyttä tuovat tosiaan molemmat.

Pikku Akka kirjoitti...

Minunkin piti korjata omia farkkutossuja, kun tosi äkkiä tuli reiät. Minä vahvistin pohjaa uudella farkkukerroksella. Tehokasta liimakangasta laitoin väliin. Kyllä korjaaminen kannattaa melkein aina. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Pikku Akka! Totta, korjaaminen kannattaa. Nykyään ompeluharrastukseni on pitkälle korjaamista. En olisi voinut joskus kauan sitten kuvitella, että korjaaminen voi olla inspiroivaa :) Tuo farkkakankaalla korjaaminen toimii varmasti hyvin, kunhan ei käytä liian kuluneita kohtia farkuista (kokemusta on...).

Marle kirjoitti...

Minulla on myös edessä tossujen korjaus. Olen ommellut vinokantin tossujen ympäri ja nyt se alkaa olla puhki. Farkkutossut on kivat!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Marle! Mukavaa tossujen korjausta :)