torstai 26. lokakuuta 2017

Huopanopat käsin ommellenKäsin ommellut huopanopat


Olen ommellut käsin noppia askarteluhuovasta lahjaksi lähipiirin eskari-ikäisille ja vähän nuoremmille lapsille. Noppien ompelu on mukavaa matkatekemistä.

Sommittelin noppien silmäluvut eri tavalla kuin nopassa on yleensä. Lasten on hyvä oppia hahmottamaan pieniä määriä muussakin kuin perinteisessä noppasommitelmassa.

Liimasin silmäluvut Erikeeperillä. Ensimmäiseen käsin ompelemaani noppaan (klik) kiinnitin silmäluvut langalla, mutta se oli melko työlästä.


Huopaiset arpakuutiot


Pehmonoppia voi käyttää noppapeleissä tehdastekoisen nopan korvikkeena. Lapset ovat usein nokkelia keksimään omia noppapelejä.


Hääräämön materiaalien kanssa huopanopat toimivat myös:Matematiikkapeli Heitä noppaa ja rakenna


2 kommenttia:

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Isot kankaasta tehdyt nopat ovat kyllä hyviä käytössä eskarissa ja koulussa, pehmeinä eivät kolise ja toiselle oppilaalle nopan heittäminen on turvallista. Isot nopat löytyvät helpommin. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta <3

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Lea, kiitos viestistä ja onnitteluista! Pehmonopat ovat tosiaan monella tavalla hyviä. Minäkin tykkään huopanoppien äänettömyydestä :) Noppa on myös kätevä lasten tehdä itse, jolloin oma noppa on erityinen.