maanantai 21. elokuuta 2017

Unipussi vauvalle + arvonnan voittaja


Vauvan unipussi


Ompelin vauvallemme unipussin odotusaikana. Tein pussin yläosan Ottobren kaavalla (Curry and Rock Grey nepparibody 62 cm, 6/2015). Kainaloista alaspäin piirsin vähän leveneväksi pussiksi, jonka pyöristin alareunoista.


UnipussiTämä Lillestoffin Blue Daisy -trikoo on Ottobren myymälästä Rovaniemeltä. Kuosin on suunnitellut Stefanie Krauss.

Joskus harvoin kun tarvitsen ompeluksiini neppareita, kierrätän ne vanhoista käyttökelvottomista vaatteista. Jätän hieman kangasta nepparin ympärille ja ompelen kiinni uuteen vaatteeseen:


Unipussin kierrätetyt nepparit


Katsoin tehdastekoisesta vauvanvaatteesta, miten käännettävät hihansuut tehdään. Ne ovat olleet tosi kätevät, niin ei ole tarvinnut käyttää erillisiä lapasia, jotka niin helposti lähtevät pois pienistä käsistä.


Unipussin kääntyvä hihansuu


Unipussin kääntyvä hihansuu
Tämä unipussi on vähän kuin yöpuku. Se ei korvaa peittoa, kuten paksummat unipussit. Etukäteen ajattelin, että pussi olisi kätevä käytössä, mutta aika vähälle käytölle se on jäänyt. Pian se käy pieneksi. Mutta ihan mukava se oli ommella.


Arvonnan voittaja


Peppu irti penkista


Sari Salon kirjoittaman Peppu irti penkistä -kirjan arvontaan osallistui huikea määrä ihmisiä. Kiitos jokaiselle osallistujalle. Kirjan voitti Kaisa Koski. Onneksi olkoon! Kirja on jo matkalla voittajalle.

Käy tutustumassa Sari Salon Toiminnallista elämää -blogiin!

12 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Tuohan onkin kätevä tapa käyttää nepparit uudestaan, täytyypä itsekin muistaa:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Tilkkureppu! Tässä oli vielä se hyvä puoli, että nepparit eivät tulleet näkyviin nepparilistan oikealle puolelle, kun ompelin ne kiinni alavaraan.

deem kirjoitti...

Kiva pussi! Meillä koettu ihan lemppariksi unipussin käyttö. Ja vinkiksi, metalliset painonepparit saa irti osistaan ja uudelleenkäyttöön. Pienileukaiset sivuleikkurit nepparin ja kankaan väliin ja varovainen nytkytys. Piikkien suoristus ja käyttökelpoisia. Vähän vaivaa ja säästää.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos vinkistä Deem! Eipä ollut tullut mieleeni, että metallineppareita saisi irti ja vielä käyttöön

Heidi kirjoitti...

ompa suloinen unipussi <3

Onnea voittajalle!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Rad Dragon!

Ninnu kirjoitti...

Ihana unipussi. Huolella (ja varmaan rakkaudella) tehty.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Ninnu. <3

Eetu kirjoitti...

Meillä syntyi vaimon kanssa juuri vähän aikaa sitten meidän ensimmäinen lapsi ja sitä kautta kuulin ensimmäistä kertaa elämässäni unipussin. Varmaan lapselle todella mukava olla tuollaisessa, että ei lämpö pääse karkaamaan jaloista. Todella kivan kuosin olet valinnut tuohon tekemääsi unipussiin!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei, kiitos kommentista! Minäkin tykkään tuosta kuosista :) Onnittelut vauvan johdosta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana unipussi! Kuinka pitkä tuo on, eli jos ompelen niin paljonko tarvitaan kangasta? Tekisi mieli tehdä tuolainen lapsenlapselle, joka on nyt puoli vuotta.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Anonyymi ja kiitos viestistä. Kuten tuossa postauksen lopussa mainitsin, tämä unipussi jäi meillä tosi vähälle käytölle. Käytimme sen sijaan paljon sellaista tehdastekoista vauvan peiton paksuista unipussia, jonka sai laitettua neppareilla olalta kiinni ja joka aukesi sivu- ja alasaumasta vetskarilla. Siinä ei ollut hihoja ollenkaan. Yläosa oli saman mallinen kuin potkuhousuissa. Tykkäsin siitä unipussista tosi paljon. En yleensä laittanut sitä olalta kiinni. Se ajaa saman asian kuin peitto, mutta vauva ei saa potkittua sitä pois.