maanantai 21. elokuuta 2017

Unipussi vauvalle + arvonnan voittaja


Vauvan unipussi


Ompelin vauvallemme unipussin odotusaikana. Tein pussin yläosan Ottobren kaavalla (Curry and Rock Grey nepparibody 62 cm, 6/2015). Kainaloista alaspäin piirsin vähän leveneväksi pussiksi, jonka pyöristin alareunoista.


UnipussiTämä Lillestoffin Blue Daisy -trikoo on Ottobren myymälästä Rovaniemeltä. Kuosin on suunnitellut Stefanie Krauss.

Joskus harvoin kun tarvitsen ompeluksiini neppareita, kierrätän ne vanhoista käyttökelvottomista vaatteista. Jätän hieman kangasta nepparin ympärille ja ompelen kiinni uuteen vaatteeseen:


Unipussin kierrätetyt nepparit


Katsoin tehdastekoisesta vauvanvaatteesta, miten käännettävät hihansuut tehdään. Ne ovat olleet tosi kätevät, niin ei ole tarvinnut käyttää erillisiä lapasia, jotka niin helposti lähtevät pois pienistä käsistä.


Unipussin kääntyvä hihansuu


Unipussin kääntyvä hihansuu
Tämä unipussi on vähän kuin yöpuku. Se ei korvaa peittoa, kuten paksummat unipussit. Etukäteen ajattelin, että pussi olisi kätevä käytössä, mutta aika vähälle käytölle se on jäänyt. Pian se käy pieneksi. Mutta ihan mukava se oli ommella.


Arvonnan voittaja


Peppu irti penkista


Sari Salon kirjoittaman Peppu irti penkistä -kirjan arvontaan osallistui huikea määrä ihmisiä. Kiitos jokaiselle osallistujalle. Kirjan voitti Kaisa Koski. Onneksi olkoon! Kirja on jo matkalla voittajalle.

Käy tutustumassa Sari Salon Toiminnallista elämää -blogiin!

10 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Tuohan onkin kätevä tapa käyttää nepparit uudestaan, täytyypä itsekin muistaa:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Tilkkureppu! Tässä oli vielä se hyvä puoli, että nepparit eivät tulleet näkyviin nepparilistan oikealle puolelle, kun ompelin ne kiinni alavaraan.

deem kirjoitti...

Kiva pussi! Meillä koettu ihan lemppariksi unipussin käyttö. Ja vinkiksi, metalliset painonepparit saa irti osistaan ja uudelleenkäyttöön. Pienileukaiset sivuleikkurit nepparin ja kankaan väliin ja varovainen nytkytys. Piikkien suoristus ja käyttökelpoisia. Vähän vaivaa ja säästää.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos vinkistä Deem! Eipä ollut tullut mieleeni, että metallineppareita saisi irti ja vielä käyttöön

Red Dragon kirjoitti...

ompa suloinen unipussi <3

Onnea voittajalle!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Rad Dragon!

Ninnu kirjoitti...

Ihana unipussi. Huolella (ja varmaan rakkaudella) tehty.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Ninnu. <3

Unknown kirjoitti...

Meillä syntyi vaimon kanssa juuri vähän aikaa sitten meidän ensimmäinen lapsi ja sitä kautta kuulin ensimmäistä kertaa elämässäni unipussin. Varmaan lapselle todella mukava olla tuollaisessa, että ei lämpö pääse karkaamaan jaloista. Todella kivan kuosin olet valinnut tuohon tekemääsi unipussiin!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei, kiitos kommentista! Minäkin tykkään tuosta kuosista :) Onnittelut vauvan johdosta!