maanantai 5. joulukuuta 2016

Nahkarukkaset miehelle

Kierrätysompelu: Rukkaset vanhasta nahkatakista


Ompelin miehelleni rukkaset vanhasta nahkatakista. Piirsin kaavan Tehtaamon ohjeella, jota suosittelen lämpimästi. Tehtaamosta löytyy myös valmis hanskakaava.

Nahkarukkasten ompelussa voi säästää rahaa melko mukavasti. Olen ostanut kirpparilta nahkatakista ratkottuja isoja paloja muutamalla eurolla. Yhdelle rukkasparille ei tule hintaa kuin ehkä euro tai pari.


Nahkarukkasten fleece-vuori


Tein vuorin fleecestä. Tiedostan fleecen ympäristöhaitat, mutta ajattelin fleecen käytön olevan vain pieni paha tässä ompeluksessa, sillä näitä rukkasia ei pestä.

Ompelin kämmenkappaleisiin lisälämmikkeeksi koneessa huovutettua vanhaa villapaitaa. Kiinnitin villan siksakilla saumojen viereen, jotta sain saumoista mahdollisimman ohuet. En ollut tarkka langansuunnan kanssa, sillä tämä huovuttunut villaneulos ei veny.


Rukkaset miehelle vanhasta nahkatakista


Laitoin nahkatakin koristesaumoja koristeiksi rukkasiin. Olen ommellut itselleni rukkaset samasta nahkatakista aiemmin, näet ne täältä.Rukkaset vanhasta nahkatakista


Olin laittanut nahkaneulan niin hyvään talteen, etten löytänyt sitä. Liekö tavallisen neulan syytä, kun paksuissa kohdissa ompelukone ei tehnyt tikkiä, vaan langat jäivät vain nahan ala- ja yläpuolelle. 

Resorin ompeluun ei kannatakaan käyttää nahkaneulaa, sillä se rikkoo neuloksen, ja ajan mittaan resori purkautuu irti sauman kohdasta.

Olen tehnyt aiemmin samantyylisiä käsineitä vanhoista villapaidoista, näet yhdet täältä. Tykkään enemmän nahkaisista, sillä ne ovat tuulenpitävät ja muutenkin monikäyttöisemmät.

11 kommenttia:

Pikku Akka kirjoitti...

On kyllä hienot! :)

Tilkkureppu kirjoitti...

Hienot rukkaset, molemmat!

Väkertäjä kirjoitti...

Taitavasti tehdyt! Ja tarpeelliset.

Kati kirjoitti...

Ihanat ja niin lämpöisen näköiset rukkaset! En kans usko, että fleecen käytöstä on näissä haittaa kun pesussahan ne muovihiput irtoaa.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista Pikku Akka, Tilkkureppu, Väkertäjä ja Unelmallinen.

Melissa kirjoitti...

Ihan törkeen hienot. Itse ajattelin testata mokkatakista rukkasia.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Nelli! Mokkanahasta tulee varmasti upeat rukkaset!

Hanna kirjoitti...

Juuri tehtailin tänään samaisella kaavalla pehmeitä paketteja pukin konttiin. Hyvä idea tuo lisälämmike!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viestistä Hanna! Lisälämmike on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi omissa rukkasissani :)

Sini kirjoitti...

Upeat rukkaset! Hyvä idea uusiokäyttää hyvää nahkaa esimerkiksi näin, pitääkin pitää tämä mielessä. Minulla on etsinnässä uudet työkäsineet, mutta ehkä tutkinkin ensin kaapit, jos pystyisi parsimaan nämä jostain vanhasta materiaalista kokoon. Kiitos vinkistä!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Sini! Kierrätysmateriaalista on kyllä moneksi :)