maanantai 26. syyskuuta 2016

Suosituimmat helpot neuleohjeet

Hääräämön suosituimmat helpot neuleohjeet


Pitsipalmikko, smokkineule sekä kolmella letitetty palmikko ovat inspiroineet monia neulojia. Hääräämön kaikkien aikojen luetuimmat postaukset ovat nämä kolme kuvitettua neuleohjetta. Ne ovat näyttäviä, mutta todella helppoja tehdä.

Suosituimpien ohjeiden joukossa ovat myös kolmiulotteisen näköinen irlantilaisneule sekä hiirenhammasreuna.Pitsipalmikko


Pitsipalmikko eli valepalmikko

Pitsipalmikkoa on miellyttävää neuloa, sillä apupuikkoa ei tarvita lainkaan. Joka viidennellä kerroksella tehdään kuvion aikaansaava kerros. Muut kerrokset ovat joustinneuletta (2 nurin, 3 oikein). Pitsipalmikko tunnetaan myös valepalmikkona.


Smokkineule 

eli lyhde eli rypytetty joustinneule

Smokkineule, lyhde eli rypytetty joustinneule


Myös smokkineule on nopeaa neulottavaa, sillä vain joka neljännellä kerroksella käytetään apupuikkoa. Muut kerrokset neulotaan joustinneuletta (2 o, 2 n)


Kolmella letitetty palmikko

Kolmella letitetty neulepalmikko


Kolmella letitetty palmikko neulotaan pitkälti kuten peruspalmikko. Se näyttää monimutkaisemmalta kuin kahdella letitetty palmikko, mutta ei kuitenkaan ole vaikeampi tehdä. 


Kolmiulotteinen neulekuvio

Kolmiulotteinen irlantilaisneule

Tassunjälkiä muistuttava irlantilaisneule on kummaltakin puolelta samanlainen. Se neulotaan kuten palmikko, mutta se ei kuitenkaan näytä palmikolta. 


Nyppyreuna

Hiirenhammasreuna eli nyppyreuna

Nyppyreuna, jota kutsutaan myös hiirenhammasreunaksi, sopii sukkiin, lapasiin ja villatakkiin. Tässä ohjeessa näytetään, miten saat käännettyä reunan apupuikon avulla siten, että reunan käännettä ei tarvitse ommella käsin.

Kukkakuvioinen joustinneuleKukkakuvioinen joustinneule neulotaan ilman apupuikkoa


Pupunkorvinakin tunnettu kukkakuvioinen joustinneule neulotaan ilman apupuikkoa. Neulos joustaa hyvin, mutta lankaa kuluu jonkin verran enemmän kuin perus joustinneuleeseen.


Lisää ohjeita löydät neulekansiostani Pinterestistä.


Mikä näistä neulemalleista on sinun suosikkisi?

6 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Pitsipalmikkoa on tullut tehtyä.
Smokkineuletta on kyllä kokeiltava jossain vaiheessa.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Red Dragon! Vaikka smokkineule on helppotekoinen, se näyttää mielenkiintoiselta.

Elina / Lumienkeli kirjoitti...

Tuota kolmella letitettyä palmikkoa tein tämän avulla pari viikkoa sitten, kiitos selkeästä ohjeesta! :) Smokkineule alkoi kyllä kiinnostaa.. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viestistä Elina. Mukava, että ohjeille on käyttöä.

Airi Wins kirjoitti...

Ihanaa kun Sinulla on ohjeet täällä. En osaa mitään kuviojuttuja, niin puupää etten ole oppinut. Seuraavien sukkien kohdalla kokeilen, palaan sivuilleni opiskelemaan!
Hyvää Uutta Vuotta!
Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Airi, kiitos viestistäsi. Tervetuloa tutustumaan jatkossakin Hääräämön ohjeisiin. Jos on jotain kysyttävää niistä, kysy ihmeessä. Moni näistä neulemalleista on yllättävän helppo tehdä, vaikka näyttää kauniilta ja monimutkaiseltakin. Hyvää uutta vuotta!