maanantai 12. syyskuuta 2016

Eläinbongaus pdf + Särkitunturi

Eläinbongaus poro


"Etsi eläinten kuvia polun varrelta matkalla parkkipaikalta Särkivaaran kodalle. 
Rastita passiisi näkemäsi eläimet. 
Jos jaksat kiivetä Särkitunturin huipulle, 
löydät kuvan eläimestä, jota ei ole passissasi."

Tein eläinbongauksen lapsille Särkitunturin polun varteen täällä Muoniossa. Eläinkortit ovat polun varressa 18.9.2016 asti. Bongauspassin saa Särkitunturin polun alkupäässä sijaitsevasta Muonion seurakunnan lähetyskahvilasta.


Eläinbongauspassi

Otin eläinbongauspassin kuvat Papunetin kuvapankista. Sieltä löytyy paljon kuvamateriaalia ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Voit hyödyntää tekemääni eläinbongauspassia sekä -kortteja esimerkiksi opetuksessa.SärkitunturiSärkitunturi Lappi


Huom! Särkitunturille vievä reitti on suljettu turvallisuussyistä pysäköintialueen laajennustyömaan vuoksi ainakin heinäkuun 2022 loppuun asti.


Särkitunturille on matkaa 15 kilometriä Muonion keskustasta Kittilään vievää tietä pitkin. Kolmen kilometrin mittainen polku Särkitunturille on helppokulkuinen. Matkan varrella sijaitsee Särkivaaran kota, ja huipultakin löytyy tulistelupaikka. Tunturin huipulla on useita lampia. 

Kaunis näköala avautuu myös huipun toiselta reunalta, kun jatkat matkaa tulistelupaikalta eteenpäin lammen oikeaa rantaa kallioita pitkin. Särkitunturilta näkyy joka suuntaan horisontissa tuntureita esim. Pallas ja Ylläs.


Särkitunturi

Särkitunturi


Särkitunturi


Muonio

SärkitunturiTerveiset myös aiemmilta Särkitunturin-reissuilta eri vuodenaikoina:

Särkitunturi

Särkitunturi
Viime syksynä lampien jäädyttyä kuvasin 
mieheni tekemiä lapikkaita Oloksen lisäksi Särkitunturilla.
Näet lapikaskuvia täältä.

Tunturimaisema on mielestäni aivan upea jokaisena vuodenaikana. Matalalta paistava tai juuri laskenut aurinko värjää talvisen maiseman pastellisävyiseksi:

Särkitunturi talvella


Särkitunturi talvella7 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihania maisemakuvia ja tuolla olisi kiva joskus käydä! Kaunista!

Unknown kirjoitti...

Ihana idea! Sopii täydellisesti noihin kauniisiin maisemiin, mutta voisin hyödyntää tätä myös omassa opetuksessa :) Kiitos vinkistä!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Tilkkureppu ja Johanna Maria :)

Marjo-Riitta / Käsintehtyä ja kaunista kirjoitti...

Tupsahdin "vastavierailulle" blogiisi :) Ihania maisemia! Olenkin ajatellut, että vielä joskus pitää matkustaa sinne todelliseen Lappiin ihailemaan kauniita kotimaan maisemia ja rauhoittumaan luonnonhelmaan!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viestistä Ma-Ri-A! Tervetuloa Lappiin! :)

Craft Candidate/Kahden talon väkeä kirjoitti...

Hei, annoin sinulle palkinnon/tunnustuksen. :) Käypä kurkkaamassa: http://craftcandidate.blogspot.fi/2016/09/blogger-recognition-award_22.html

Hääräämön Laura kirjoitti...

Paljon kiitoksia tunnustuksesta Craft Candidate :)