torstai 22. elokuuta 2013

Zoo Zürich & Masoala Regenwald
Olin kuullut kehuja Zürichin eläintarhasta ja kävin siellä heinäkuun lopussa. En ole oikein innostunut vankilassa olevien eläimien katselusta, mutta tuolla monilla eläimillä näytti olevan ei-ihan-niin-ankeat oltavat. Leijona tuskin pystyi käyttäytymään kovinkaan lajityypillisesti, mutta vaikutti, että apinoilla olisi ollut hauskaa. Eläintarhassa oli paljon sellaisia eläimiä, joiden olemassaolosta en ollut kuullutkaan, tosi eksoottisia minulle.

Zürichin eläintarha on mielestäni alueena mukava: vehreä ja mäkinen. Siellä on paljon esillä luonnonsuojelu, ja rakennusmateriaalit olivat monin osin luonnonläheisen näköisiä. Suosittelen tätä eläintarhaa kaiken ikäisille. 


Eläintarhassa on myös lasten leikkipuisto, jonka rakennusmateriaaleina on käytetty paljon puuta ja köyttä. Tässä puistossa on paljon samaa kuin toisessa sveitsiläisessä pari vuotta sitten esittelemässäni leikkipuistossa (näet sen täältä).
Eläinpuiston yhteydessä on Masoala Regenwald, joka on valtava halli, jossa on sademetsäilmasto. Halli on niin suuri, että polkuja pitkin kävellessä tulee sellainen olo, että olisi ulkona. Eläimet ovat vapaana hallissa. Näin siellä lintuja, apinan ja kameleontin. En ollut siellä kauan, mutta ajan kanssa siellä olisi varmasti nähnyt paljon muitakin eläimiä. 

Kävin eläinpuistossa kuumana kesäpäivänä, joten lämpötilaero ei ollut halliin astuessani kovin huomattava. Kävellessäni metsässä ja noustessani kierreportaita torniin katselemaan sademetsän maisemia tuntui tosin kuin olisin lenkkeillyt saunassa. En tiedä, millaisissa vaatteissa sinne mennään talvella, kun hellemekossakin tuntui tukalalta.


Masoalan kauppa on tunnelmallinen. Siinä on paljon vaikutteita Madagasgarilta, jossa sijaitsevaa sademetsää halli edustaa. Kahvilasta on hulppeat näkymät sademetsään. Heinäkuisella Sveitsin-reissullani kävin myös vuorilla vaeltamassa. Kuvia sieltä näet täältä (klik).

3 kommenttia:

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Mielenkiintoista kuitenkin,
vaikka eläimet kuuluvatkin vapaaseen luontoon oikeastaan

Aarnilintu kirjoitti...

Upeita kuvia!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Tarja ja Aarnilintu :)