lauantai 17. elokuuta 2013

Hääräämö-kyltti ja Aidasta paita

Vesiputouspääntie

Ompelin Anniina Isokankaan suunnittelemasta Aita-kuosista paidan. Olin tilannut viime sunnuntaina Facebookin Saumanvara-ryhmän yllätyspussin PaaPiilta. SaVan eilisiltaisessa ompeluhaasteessa oli aiheena ommella yllätyspussista löytyvästä kankaasta jotain, aikaa oli kankaiden leikkaamisineen kaksi tuntia. Vähän lankojen päättelyä jäi tälle aamulle, mutta sain ommeltua paidan valmiiksi määräajassa.


PaaPiin Aita-kuosista paita


Olin jo useampi vuosi sitten katsellut vesiputouspäänteisiä paitoja ja ajatellut ommella sellaisen. Nyt vihdoin kokeilin sellaista. Yllätyspussin kangaspala oli tosin sen kokoinen, etten saanut aikaiseksi isompaa putousta. No, kainaloihin olisin voinut laittaa valkoisesta trikoosta vähän jatkopaloja, niin oisin saanut jonkun sentin väljyyttä kaula-aukkoon. Tätä minun versiotani ei voi vesiputoukseksi sanoa, mutta luulen, että tuo pääntie on ihan toimivä näinkin.


Silitin vajaan sentin levyisen taitteen pääntielle ja kädenteille, helmaan vähän leveämmän. Tikkasin kaksoisneulalla.


Kaavana käytin viime kevättalvella aluspaitoihin ja ruskeaan kesätoppiin (näet sen täältä) piirtämääni kaavaa. Vesiputousohjeen katsoin Marian kässäkerhosta (edit: linkki ei toimi enää). Vesiputouspääntien ohje löytyy Tehtaamosta.


Yllä olevat kuvat otin parvekkeella 10 sekunnin ajastuksella. Kamera oli jalustalla ja lukitsin tarkennuksen.
Hääräämö-kylttiHääräämö-kyltin teko


Kävin maalla asuvan ystäväni luona kesälomalla. Maalasimme tekstejä hänen pihapiiriinsä sapluunoiden avulla (ei tuota Hen house -tekstiä). Ystäväni kirjoitti myös yhteen laudanpätkään "Hääräämö". Enpä olisi itse keksinyt, että tällaisen "vesileiman" voi laittaa blogin kuviin. :)

Lisää kuvia ystäväni talosta löytyy täältä (klik).

8 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Onpa hieno paita ja hauska kyltti! Katsoin juuri kuvia ja ajattelin että onpa juuri sopivan kokoinen vesiputous ;)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Lilja rohkaisusta. :)

Sinipellavainen kirjoitti...

KAunis tuo paita ja kiva kyltti.

pikkupippuri kirjoitti...

Aivan ihana paita, joka istuu upeasta. Ja kyltti on kyllä mainio idea!

Sormustin kirjoitti...

Hieno paita ja kauniita kuvia!

Sirkku Hirvonen kirjoitti...

Facebookissa sillä silmällä jo katselinkin tuota nerokasta kylttiä. Paljon säästyy vaivaa, kun "vesileima" on kuvassa jo valmiina. Kaunista jälkeä sait aikaiseksi SaVawayssa.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista!

Sirkku: Toistaiseksi tekstin lisääminen koneella kuvaan hoituisi huomattavasti näppärämmin kuin kyltin kanssa poseraaminen. :)

Unknown kirjoitti...

Kyltti on mainio vesileima, kirjainsapluunankin omistan... Kiitos mainiosta ideasta!