lauantai 29. kesäkuuta 2013

Sibeliuksen Ainola

Matkalla pääkaupunkiseudulle vierailin eilen äitin kanssa arkkitehti Lars Sonckin suunnittelemassa Ainolassa. Se oli Aino ja Jean Sibeliuksen perheen kotina yli 60 vuoden ajan, vuodesta 1904 alkaen. Tämä Järvenpäässä sijaitseva taiteilijakoti edustaa aikansa trendiä, jonka myötä moni taiteilija muutti pois kaupungin hälinästä. Ainolan lähellä Tuusulanjärven rantamaisemissa asuikin useita taiteilijoita tuohon aikaan.

Ainolan sisustus on Sibeliuksen perheen jäljiltä. Seinillä on paljon maalauksia, ja Ainon käsitöitä on kodissa myös. Olisin mielelläni esitellyt Jean Sibeliuksen päiväpeiton, mutta sisällä ei saanut valokuvata. En saanut selville, kenen tekemä se oli, mutta mielestäni hieno joka tapauksessa.


Etelä-Suomessa mustikat ovat jo kypsiä! (Vai pitäisiköhän sanoa, että siellä on paljon myös kypsiä mustikoita) Söimme niitä Ainolan lähistöllä, ensimmäistä kertaa elämässäni kesäkuun puolella. 
2 kommenttia:

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Kaunis huvila, ehkä kuvia löytyy netistä sieltä sisältä. Olisi kyllä ollut mielenkiintoista katsoa niitä. Namia mustikat, joko ne ovat kypsiä

Kaisa kirjoitti...

Ihana mustikkakuva, tykkään!