tiistai 18. kesäkuuta 2013

Rentouttavaa valokuvausta


VR järjesti minulle melkein kolmen tunnin Oulun-loman viime viikolla. Loman alussa ärsytti melkolailla, mutta päätin nauttia yllätysviipymisestä valokuvaten tuossa kauniissa aurinkoiseessa kaupungissa.

50 askelta

Otin kuvia 50 askeleen välein muutaman korttelin mittaisella kävelyllä. Ne kuvat ovat kuitenkin jossain bittiavaruudessa enkä saa niitä tänne näytille. Kuvasin kännykällä (3,2 MB). 


20 askelta


Tein toisen kuvasarjan, kun huomasin, että kaksituntiseksi luulemani loma pitenikin lähes puolella. Otin lähikuvia rautatieasemalta 20 askeleen välein:

Joskus olen kuvannut päivän ajan tunnin välein yhden kuvan. Silloinkin tulee kuvattua sellaisissa tilanteissa, joissa ei yleensä muuten kuvaisi. 

4 kommenttia:

Tellihani kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta tuo kuvaaminen tietyin väliajoin. Voisinkin kokeilla jo kohta tuota askelvälimatkaa, jospa sen innoittamana jaksaisin raahautua kävelylle.

Kiitos päivän piristeestä.

Niin ja nämä sinun kuvasi ovat mahtavia, kun niitä katsoo silmät joiden kantaja myöskin kuvailee joskus aikaa tappaakseen.

Etanaelli kirjoitti...

Ihan mahtava kuvasarja! Tulee juuri mielenkiintoisia kuvia tuolla tavalla. Itse rakastan valokuvataidetta, mutten ole kummoinen kuvaaja. Havainnoin usein hyviä kohteita ja sitten harmittelen, kun järkkäri on kotona. Kännykällä kun saa vain kohtalaisia lähikuvia.

Vishpri kirjoitti...

Tosi kiva idea tuo x-askelta ja kuva! Täytyykin testata sitä. Mulla on ollu semmonen kuvituskävely-ryhmä mielessä, tästä saan lisää ideaa siihen. (Ohjaan Lohjan kulttuuripajalla piirrustus-maalausryhmää sekä askarteluryhmää.)

Minnapiika kirjoitti...

Tosi kiva idea, ja hienoja kuvia! Oli pakko kokeilla heti ittekki; tuloksia löytyy mun blogista! Kiitos vinkistä!