sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Tyynynpäälliset nuottikankaasta + ohjeOmpelin Ikean Margareta-nimisestä nuottikankaasta koristetyynynpäälliset musiikkia harrastavalle ystävälleni synttärilahjaksi. Samasta kankaasta tein myös kauppakassin. Kankaan hulpiossa lukee vuosiluku 2011, mutta huomasin tämän kankaan Haaparannan Ikeassa vasta jokunen viikko sitten. Isona pintana tuota printtiä en voisi käyttää useiden kirjoitusvirheiden vuoksi (monessa tahdissa liikaa nuotteja, erinäiset merkit väärässä kohdassa yms.), mutta pienenä palana kangas näyttää mielestäni kauniilta. Musta kangas on kirpparilta ostetusta lakanasta.

Tyynyinä näissä tyynynpäällisissä on Ikean Irma-tyynyt (edit: Irma-tyynyjä ei taideta enää myydä, mutta Kråkris-tyynyt ovat saman kokoisia ja hintaisia). Ne ovat kooltaan 35 cm x 35 cm. Jotta tyynyt näyttävät napakoilta, tein tyynynpäällisistä vähän liian pienet, siis en lisännyt saumanvaraa. Ei haittaisi, jos ne olisivat vielä pari senttiä pienemmät.

Sain hyödynnettyä taustakankaan hulpiot, joten ompelin vain tyynyn reunat. Jos ompelisi tyynynpäällisen takapuolen esimerkiksi vanhasta pöytäliinasta, voisi leikata toisen taustakankaan valmiiksi käännetyltä reunalta (vain toisen taustakankaan reuna tulee näkyviin). Tällöin välttyy reunan huolittelulta ja kääntämiseltä.


Koristetyynyliinan ohje:

mitat Ikean Kråkris-tyynylle


Leikkaa kankaasta 35 cm x 35 cm pala. 
Tämä on tyynyn julkisivu (tässä nuottikangas). 

Leikkaa tyynyn takapuoleksi kaksi (2)
palaa: 35 cm x n. 25 cm (tässä musta kangas).

Yhden mustan kankaan toinen pitkä
reuna jää näkyviin.
Leikkaa se kankaan hulpioreunasta tai jos käytät
esim. vanhaa pöytäliinaa, hyödynnä valmiiksi
käännetty reuna.
Voit toki halutessasi huolitella ja kääntää sekä
ommella reunan.

Voit leikata hulpiolta myös toisen musta kankaan
toisen reunan, mutta se ei näy valmiissa tuotteessa.
Riittää, että huolittelet sen, jos se ei ole hulpio.Kiinnitä se musta kappale, jossa on 
hulpioreuna (tai huoliteltu ja käännetty reuna) 
nuottikankaaseen nuppineuloilla 
oikeat puolet vastakkain.Laita nuppineuloilla toinen musta kappale, 
jonka reunan olet huolitellut, 
oikea puoli nuottikangasta vasten.

Ompele tyynyliinan kaikki neljä reunaa 
paininjalan etäisyydeltä ja huolittele reunat.


Käännä tyynyliina oikein päin ja laita tyyny sen sisään.
 
Valmis!


Jos haluat tyynyliinaan tylpät kulmat, kuten ensimmäisen kuvan tyynyissä, ota kulmat sisään. Ohje löytyy täältä.

Saman tyylisen, mutta yhdestä kappaleesta ommeltavan koristetyynynpäällisen ohje on täällä.

Tervetulotoivotus kaikille uusille lukijoille!

9 kommenttia:

Gabriella kirjoitti...

Mä olen illan googlettanut ja vääntänyt itkua.... Tuota kangasta tahtoisin ehdottomasti ja paljon, mutta mistään sitä ei tunnu löytyvän. Näin sellistinä tuo olisi unelma... Eihän sinulla vain olisi tietoa, mistä tuota saisi? Jos osaat antaa yhtään vinkkiä niin laittaisitko vaikka sähköpostia? Kiitos!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viestistä Gabriella! Ruotsin puolelta Haaparannan Ikeasta ostin tuota kangasta.

Aarnilintu kirjoitti...

Ikeassa on ollutkin nyt syksyn ja loppuvuoden aikana erilaisia nuottiaheisia juttuja: lautasia, mukeja, lahjapaperia ja säilytyspurkkeja olen ainakin nähnyt. Purkkeja ostin muusikkosiskon joululahjaan ja sain samantien kommenttia ylennysmerkeistä väärässä kohdassa jne., eli ei taida nuotitus ihan nuotilleen sujua missään noissa tuotteissa. Tyynyt näyttävät kyllä niin tyylikkäiltä, että tuommoiset voisi kääräistä siskon synttäripakettiin, jos vaan täältä etelän Ikeasta nuottikangasta löytyy.

AVON konsultti Sari Lahti kirjoitti...

Upea tyyny!
Hyvää uutta vuotta sinulle!

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Tyylikkään näköisiä tyynyjä! Kiitos taas noista valokuvausvinkeistä, hyvin kyllä olet saanut kuvat onnistumaan, vaikka mustaa ja valkoista kangasta on samassa kuvassa.

Tuosta kankaasta vielä, siinähän olisi jollekin hyvä markkinarako tehdä tuollaista printtiä myyntiin. Sellaista,jossa ei olisi noita virheitä ja siinä voisi olla vaikka joidenkin klassikkobiisien alkutahteja tms. :)

Hyvää uutta vuotta!

Pirjo kirjoitti...

Tyylikkäät tyynyt todellakin! Kiitos vinkistä kääntää kulmat sisään tyynynpäällisissä, enpä ole sitä ennen osannut ajatella tehdä muuta kuin kauppakasseja ommellessa.

Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle!

santra kirjoitti...

Hauskat tyynyt!

Frosti kirjoitti...

Nuotit näyttävät kivoilta, mutten tajua niistä mitään, joten mua ei haittaa, vaikka olisi "kirjoitusvirheitä" nuoteissa. Ehkä kankaan suunnittelija on ollut samaa lajia... :D

Kivan näköiset tyynynpäälliset, täytyy varmaan ommella itsellekkin, ehkä jollain muulla kuviolla! :) Tää blogi on kyllä mahtava, tätä lukemalla saa intoa tehdä käsillä kaikkea hienoa.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos teille kaikille rohkaisevista kommenteista!