maanantai 17. joulukuuta 2012

Sanna Annukan Raanusta tunika


Tunika Ottobre 5/2012 Stitch Details


Ostin heräteostoksena Sanna Annukan suunnittelemaa Raanu-nimistä kangasta. Huomasin tuon uuden kuosin kävellessäni Marimekon liikkeen ohi Rinteenkulmassa Rovaniemellä. Ompelin siitä tunikan luottokaavallani: Ottobren (5/2012) Stitch Details. Jätin hihat pois ja lyhensin aika paljon. Pienensin myös vähän pääntietä.

Käänsin pääntien muotokaitaleella, mutta kädentiet vain huolittelin saumurilla ja ompelin käänteen suoralla ompeleella. Aiemmin käänsin tunikan kädentiet muotokaitaleella, kuten vihreäsävyisessä samalla kaavalla tekemässäni tunikassa. Eroa ei huomaa, joten jatkossa taidan unohtaa muotokaitaleen kädenteiltä.

Kangas maksoi 34 e / metri. Ostin sitä metrin, mutta siitä jäi jonkin verran. Esittelen tässä lähiaikoina, mitä olen tehnyt siitä lopusta. (Edit: Täältä löytyy kankaan lopusta tekemäni kamera- ja piuhapussi sekä penaali.)

Näin valokuvasin:


Otin tämän kuvan parvekkeella päivän kirkkaimpaan aikaan eilen. Tänään aurinko nousi täällä Rovaniemellä klo 11.04 ja laski klo 13.22, päivän pituus on siis 2 h 18 min (kun taas Helsingissä 5 h 50 min). Tämän tyyliset kuvat otan itselaukaisimella. Kamera on jalustalla ja lukitsen tarkennuksen. Nyt käytin kameran kiinteää salamaa täytesalamana, siis vähensin salaman tehoa, jotta salama ei syö varjoja kokonaan, mutta auttaa saamaan tarkan kuvan pitkähköllä valotusajalla. Tällöin myös vallitsevaa valoa pääsee kuvaan. (f/4, 1/10 s, ISO 400)

11 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tosi hieno! Tuota kaavaa pitäisi kyllä itsekin päästä kokeilemaan. En vaan ole varma omista taidoistani!

Kainis kirjoitti...

Ihana, kangas mukavasti kotikutoisen näköistä.

Liisa kirjoitti...

On kyllä tosi hyvän näkönen, multa on mennyt ihan ohi tämä marimekon kuosi...

Anna kirjoitti...

Aivan ihana! Piristävän värikäs kangas näin talven keskelle.

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Tosi ihana.. tykkään .. Täytyy varmaan itse yrittää kaava värkkäillä kun ei löydy sopivaa mistään juuri vastaaviin juttuihin..

Unknown kirjoitti...

Aivan tosi ihanan näköinen!

Pikkusisko kirjoitti...

Mahtava!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne!

Hanna, kokeile tuota kaavaa ihmeessä. Mä en ollut tehnyt sivusaumaan upotettuja taskuja aiemmin, mutta tällä kaavalla tekemiini tunikoihin tein, hyvin onnistui ohjeen mukaan.

Liisa, minäkin vasta viime viikolla huomasin kuosin, tosin en paljon seuraakaan.

AnniKainen kirjoitti...

Voi että on ihana tunika ja tuo kangas, ah! Täytyypä koittaa hommata jostakin tuo lehti, haluaisin nääs itsellenikin tuollaisen.

On teillä lyhyt päivä vaan kohtahan se pitenee :)

santra kirjoitti...

Reipas, raikas, ihana. :)

Hanna kirjoitti...

Ostin tuota samaista kangasta ja päädyin googlailemaan että mitä siitä on tehty. Ja taas päädyin sinun blogiisi =).