keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Tuotekuvausta saunastudiossa


1/15 s, f/5.6, ISO 200

Harjoittelin tuotekuvausta ilman salamaa menneenä viikonloppuna. Valaisin kahdella Ikeasta ostamallani ledilampulla. Ne ovat yllättävän käteviä, sillä vartta voi taivutella melkein miten vaan. Taidan ostaa ainakin yhden lampun lisää käydessäni seuraavan kerran Ikeassa. 

Sauna ja pesuhuone ovat ainoat tilat, jotka saan pimeäksi keskellä päivää, niin rakensin studion sinne. Jotta sain varjon etualalle, laitoin päävalon tuotteen taakse. Avasin varjoa toisella samanlaisella lampulla. Kamera oli pienellä jalustalla.

Suunnitelmissani on askarrella jonkunlaisia softboxeja lamppujen eteen, jotta saan tarvittaessa pehmeämpää valoa. Jatkossa täytyy muistaa myös heijastimet. Nyt olisin voinut heijastaa valoa sakseihin peilillä tai jollain valkoisella pinnalla, jotta sakset eivät olisi jääneet noin varjoon.


Näin tein sen.


Alemman kuvan vasemmassa reunassa näkyvä viemäriputken pätkä pitää pahvia paikoillaan. Tähän kuvaan tosin pahvia ei olisi tarvinnut laittaa kaarevasti. Entisessä kämpässäni putkella oli tolkumpi tehtävä, näet sen täältä.


Lintuemo, tervetuloa Hääräämön lukijaksi!

4 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Mielenkiintoista! Jaksaisimpa itsekin paneutua ja väkerrellä noin, se olisi hauskaa -kunnes pitäisi raivata paikat.

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Kiitos Laura vinkeistä! Meikäläinen kuvaa jutut aina parvekkeella, talven tullen olisi kyllä kiva siirtyä sisätiloihin :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viesteistä. Minäkin olen kuvannut paljon parvekkeella, mutta kiva kokeilla vähän studiomaisempaa työskentelyä.

Jokke kirjoitti...

Voi hitsi! Täällä olisi ollut työväenopistossa esinekuvauskurssi, mutta pääsin vain jonoon. Se olisi varmasti ollut hyödyllinen.