maanantai 29. lokakuuta 2012

Kolmiulotteinen neulekuvio + ohje

Ohje: kolmiulotteinen irlantilaisneule


Tätä kolmiulotteista neulepintaa voi neuloa esimerkiksi sukkiin, säärystimiin tai pipoon. Se on samanlaista oikealta ja nurjalta puolelta, minkä vuoksi se sopii hyvin myös kaulaliinaan. Tämä on käsittääkseni jotain irlantilaisneuletta. Minusta se näyttää tassunjäljiltä. Sitä on helppo neuloa. Silmukoidenkääntökierros on vähän työläs, muttei vaikea.


Irlantilaisneuleen ohje:


Neulo joustinneuletta (4 oikein, 4 nurin) 4 kerrosta (tai enemmän, jos haluat työhön joustinneuleen näköisen reunan kuten esim. kaulaliinassa, jonka esittelin täällä). 

Vaihda oikeiden ja nurjien silmukoiden paikkaa joka neljännellä kerroksella (kuvallinen ohje alla). Neulo muut kerrokset ihan tavallista joustinneuletta (4 o, 4 n). Oikeat silmukat käännetään nurjien kohdalle (jolloin nurjat kääntyvät oikeiden kohdalle) kuten palmikkoa tehdessä:


Sinulla ei välttämättä ole sama lähtötilanne kuin seuraavassa kuvassa. 
Katsomalla ohjeen läpi ymmärrät periaatteen.

Ohje: 2 seuraavaa silmukkaa ovat nurjia, niiden jälkeen 4 oikeaa
Kaksi seuraavaa silmukkaa ovat nurjia, 
niiden jälkeen 4 oikeaa.


Nosta 2 nurjaa silmukkaa apupuikolle. Vie apupuikko työn taakse
1) Nosta kaksi nurjaa silmukkaa apupuikolle. 
Vie apupuikko työn taakse.


Ohje: Neulo kaksi oikeaa silmukkaa
2) Neulo kaksi oikeaa silmukkaa.


Ohje: Neulo kaksi nurjaa silmukkaa apupuikolta
3) Neulo kaksi nurjaa silmukkaa apupuikolta.

4) Seuraavaksi nosta kaksi oikeaa silmukkaa apupuikolle. Jätä apupuikko työn etupuolelle aina, kun sillä on oikeita silmukoita (takapuolelle, kun sillä on nurjia). 


5) Neulo kaksi nurjaa ja sitten oikeat silmukat apupuikoilta. Siirry kohtaan 1.


Lisää Hääräämön kuvallisia neuleohjeita:

7 kommenttia:

Lankatassu kirjoitti...

Mukavan näköistä neuletta tuo kolmiulotteinen :D Kiitos ohjeesta - tulen varmasti sitä kokeilemaan jossain seuraavassa projektissani...

Hanna :) kirjoitti...

Minulla oli lapsena sellaiset punavalkoiset tumput tuolla kuosilla ja nyt kun olen löytänyt taas neulepuikot, olen yrittänyt etsiä ohjetta tuolle kuosille, voin kertoa ettei ole helppoa kun ei yhtään tiedä minkä nimisestä kuosista on kyse, joten KIITOS! :)

mii kirjoitti...

Kiitos Laura! Tätä pitää kokeilla :)

Helinä kirjoitti...

Näyttävän näköinen malli ja helppo toteuttaa.

Unknown kirjoitti...

Olen tehnyt tuolla palmikkoneule tyylillä kaksi hattua. Joseenkin aikaa viepää, mutte ei vaikeeta. Ohjeessa puhuttiin hunajakennopalmikosta! Varmaan on eri nimityksiä näillekkin.

Anonyymi kirjoitti...

Miten voi olla 4o 4n jo oikeiden silmukoiden jälkeen 2n menee työn taakse apupuikoille ja sen jälkeen onkin jo oikeat silmukat? Onko se 4o ja 2n?

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Anonyymi!

Kuvasta näyttää, että on neulottu edellä kaksi oikeaa silmukkaa, mutta ne ovatkin nurjien kanssa käännetty. Öö, mitenköhän selittäisin...

Kokeile aloittaa sellaisesta kohdasta, että olet neulonut 2 nurin ja sitten aloita ohjeen mukaan eli laita kaksi nurjaa apupuikolle. Kun olet tehnyt kuviota pari kertaa, huomaat, miksi ohjeen kuvassa kahden nurjan silmukan edellä on oikeita.

Kysy lisäohjeita, jos ohje ei avaudu! :)