tiistai 1. toukokuuta 2012

Kuvien suojaamisesta


Ennen

Jälkeen

Vesileima keskelle kuvaa, jotta kuvan luvaton käyttö estyy. - Tai sitten ei.

Ei tarvitse olla kuvankäsittelyguru pystyäkseen poistamaan vesileiman tai muun tekstin valokuvasta. Minä poistin ylimmässä kuvassa olevan tekstin muutamassa minuutissa. Photoshopin Fill-toiminto keksii yllättävän hyvin (ja joskus yllättävän huonosti) informaatiota sellaiseen paikkaan, missä sitä ei ole ennestään. Pian myyntiin tulevassa Photoshopin CS6-versiossa tuo toiminto on kuulemma nykyistä kehittyneempi (CS6:n beetaversio on parhaillaan kokeiltavissa ilmaiseksi). Korjasin leimasimella kohtia, joihin ohjelma ei keksinyt hyvännäköistä neulepintaa. Kuvassa on vielä jäljellä epäloogisuuksia ja täytyy myöntää, että tämä kuva on helppo esimerkki tähän tarkoitukseen.

Mielestäni kuvaan on hyvä laittaa koneelletuontivaiheessa tai myöhemmin kuvaajan tiedot yms., mutta nekin saa pois jälkikäteen.

Tällä postauksella en halua rohkaista poistamaan tekstejä ja kuvaajatietoja toisten kuvista, vaan muistuttaa siitä, että nettiin laitetut kuvat voivat alkaa elää omaa elämäänsä järeistäkin suojauksista huolimatta. Kuvankatselua häiritsevät tekstit eivät estä eivätkä paljoa edes hidasta kuvan luvatonta käyttöä.

Minun tapani laittaa blogin nimi kuvan reunaan häiritsee varmaan joitakuita. Annan käyttää vapaasti blogini kuvia ei-kaupallisiin tarkoituksiin sillä ehdolla, että kuvien alkuperä mainitaan. On mahdollista, että joku käyttää kuviani huomaamattaan väärin, siis jättää ilmoittamatta, mistä kuva on peräisin, muttei ehkä tietoisesti pimitä tietoa. Katsoja voi tällaisessa tapauksessa löytää kuvan alkuperän esimerkiksi googlaamalla kuvan reunassa olevan tekstin, jos se on vielä siinä..


Kuvissa olevien sukkien kuvion ohje löytyy täältä.

5 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Onhan noita digitaalisia vesileimoja, joilla voi kuvansa suojata ja joiden avulla voi kuviensa elämää netissä seurata, jos on ihan hirveän huolissaan asiasta. =)

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Heh - ajattelin laittaa lähiaikoina postauksen samasta asiasta. Mulla ei ole ollut aikaisemmin blogin nimeä kuvissa, koska mulle on ihan sama miten kuvani leviävät netissä. Pääasia että kierrätysideat leviävät:) Kunhan kukaaan ei laita niitä esim. maksulliseen lehteen ja tienaa kuvillani rahaa. Ja jos joku käsintekijä haluaa tehdä juttujani myyntiin, olisin ihan tyytyväinen.

Asiassa on monta puolta!

Nyt kuitenkin Pinterestin myötä on tullut toinen ongelma - lähteet katoavat koska ihmiset eivät linkitä kuvia oikein. Olen löytänyt muutaman todella hyvän idean Pinterestistä, mutta en pääse katsomaan miten tuote on tehty, koska sivua ei löydy. Tai minua kiinnostaisi se, onko tekijällä mahdollisesti muita yhtä hyviä ideoita blogissaan.

Aika näppärästi olit kyllä poistanut tekstin kuvasta :)

Purnauskis kirjoitti...

Tosi kauniit sukat ja niiden kuvio!

Anonyymi kirjoitti...

No joo,tää on aina ihmetyttänyt miksi ottaa toisten kuvia...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista!