torstai 3. toukokuuta 2012

Andreas Alarieston innoittama kuva

Tähän kuvankäsittelyharjoitukseen sain idean yhdestä Andreas Alarieston valokuvasta, jossa porosilhuetit kulkevat kallionjyrkänteellä jonossa. Kulttuuritalo Korundissa sijaitsevassa Rovaniemen taidemuseossa on 13.5.2012 asti Lapin taika -näyttely, joka oli aiemmin esillä Ateneumissa. (Edit: Tästä pääset Ateneumin Lapin taika -sivustolle, jossa mm. ääniopas eri teoksista suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi) Tuossa näyttelyssä näin ensimmäistä kertaa Alarieston valokuvia. Kuvien manipulointi ei suinkaan ole digiajan keksintö. Sodankyläläinen Alariesto teki aikanaan trikkikuvia pimiössä.

Korundiin on pian tulossa Reidar Särestöniemen näyttely (26.5.-25.11.2012).


Tervetuloa uusi lukija Laura!

8 kommenttia:

Taikku kirjoitti...

Vau, onpas vinkeä kuva :-)

Pirena kirjoitti...

Minäkin harjoittelin tuontyylisen kuvan tekemistä maaliskuussa ATK-kurssilla, mutta kaikki opit unohtuu kun niitä ei käytä.

margsan kirjoitti...

Totta, että kuvia on käsitelty jo ns filmiaikanakin! Mainio toteutus!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja kehuista Taikku, Pirena ja Margsan! Totta, kuvankäsittely vaatii paljon harjoitusta, jotta opit eivät unohdu.

Jokke kirjoitti...

Näyttävät joten Alppien elikoilta ja nehän ovatkin hyviä kiipeämään ;)

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Hieno kuva, laittaa mielikuvituksen liikeelle :)

Aarnilintu kirjoitti...

Minä olin Ateneumissa katsomassa se Lapin taika -näyttelyn ja tykkäsin kovasti. Kuvat henkivät aitoja tunnelmia. Ja erityisesti tykkäsin siitä, että siellä oli mukana myös tekstiilitaidetta seinille ripustettujen kuvien lisäksi.
Ja aivan juuri noin noiden kuvankäsittelytaitojen kanssa käy, unohtuu varsin helposti kaikki hienot kikat ja jipot jos niitä ei käytä. Nimimerkki kokemusta on..

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitti kommenteista.

Jokke, kuvasin nuo lehmät viime kesänä Innsbruckissa, siis Alppien eläimiä hyvinkin. Alkuperäinen kuva: http://haaraamo.blogspot.com/2011/06/neulakintaat-tuliaiseksi.html

Lea: :)

Aarnilintu: Ai sinäkin näit tuon näyttelyn, kiva. Se on Rovaniemellä pienin muutoksin. Hieno ja monipuolinen näyttely, vaikkakin näkökulmana on etelän ihmisen näkemys Lapin taiteesta. Ihan hauska nähdä myös Lappi-kuvia sellaisilta taiteilijoilta, jotka eivät olleet koskaan käyneet Lapissa.