sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Neuletakin nro 2 korjaus virkkaamalla


Ennen


Jälkeen


Kirpparilta vuosia sitten ostamani neuletakki oli jo aika rispaantunut hihansuista ja kyynärpäistä. Nyt joululomalla korjasin sen virkkaamalla. Virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita hihansuihin. Kyynärpäihin tein jotain ja purin pois, kun tajusin, että saan toivomanlaistani jälkeä virkkaamalla oikealta puolelta, mutta noukkimalla langan nurjalta. Tein tavallaan ketjusilmukoita, jotka kiinnittyivät neuleeseen joka silmukan yhteydessä, kun otin langan neuleen läpi nurjalta puolelta. Samanlaisen lopputuloksen olisin saanut varmaankin kirjomalla linnunsilmäpistoilla. En varsinaisesti korjannut kyynärpäitä, vaan yritän harhauttaa katseen kuvioon kuluneen neulepinnan sijaan.

Käytin kahden sävyistä oranssia aika ohutta puuvillalankaa, jotka virkkasin kaksinkertaisena, siis virkkasin kahdesta lankakerästä yhtä aikaa. Sävyero on pieni, mutta tuo vähän elävyyttä silmukoihin.


Tervetuloa seuraamaan Hääräämön touhuja uusi lukija Maikki!


(Edit: Lisää kuvia neuleesta täällä)

2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Voi miten taitavasti "entisöit" neuletakin! Arvostan sitä että annetaan lisäaikaa jollekin vanhalle jutulle, jonka joku heittäisi roskiin... Ja varmasti tuosta tuli kauniimpi kuin mitä se ennemmin olikaan -ja persoonallisempi♥

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Kivitasku. Kyllä siitä tuli hyvä minunkin mielestäni. Oranssi väri tosin vähän rajoittaa, minkä kanssa neuletta voi käyttää.