perjantai 11. marraskuuta 2011

Joulukortteja leikaten ja liimaten


Rovaniemellä haastetaan koululaisia ja kaikkia muitakin ihmisiä tekemään joulukortteja jaettavaksi hotellihuoneisiin turisteille joulukuussa. Ajattelin teettää kortteja oppitunneillani ensi viikolla tämän Operaatio joulukortti -kampanjan puitteissa.

Pitihän minun itsekin kokeilla korttien tekoa tässä parina iltana. Materiaalina käytin eri värisiä kopiopapereita, vanhoja nuotteja sekä kartonkia ruokapakkauksista. Paperiliima ja ohutkärkinen musta tussi olivat myös käytössä.

Minulla on ollut monena jouluna korttien suhteen se ongelma, että alan kehitellä jotain kortti-ideaa, mutta en saa siitä mieleistäni. Lopulta en saa mitään valmista aikaiseksi, ja kortit jäävät lähettämättä. Joskus olen päättänyt tehdä joulukortit jo loppiaisena, niin olisivatpahan valmiina seuraavaksi jouluksi, mutta eipä ole tuokaan idea kovin kortteja poikinut. Haluaisin kyllä tehdä kortteja, mutta itsekritiikki taitaa olla turhan korkealla. Jospa yritän laskea rimaa tänä vuonna.Liimasin värilliselle kopiopaperille tekemäni kortin valkoiselle kopiopaperille, joka oli noin sentin suurempi joka sivulta. Sitten liimasin kortin kauraryyni- tai riisipakkauksen kartongille. Huomasin, että on helpompi liimata paperia, kun se on lopullista kokoa vähän isompi, niin ei tarvitse laittaa liimaa niin tarkasti kulmiin ja reunoihin. Tässä tapauksessa kartonkia ei tarvinnut käyttää säästeliäästi, sillä yhdestä kartonkipalasesta tuli vain yksi kortti. Lopuksi leikkasin kartonkiin liimatun kortin lopulliseen kokoonsa jättäen valkoista näkymään pari milliä joka sivulta, paitsi alareunassa enemmän.

Osallistun punaisella pallokortilla Lauran korttihaasteeseen, jonka aiheena oli tällä viikolla adjektiivibingo. Valitsin siitä yhdistelmän pyöreää - kaunista - tunnelmallista.

Edit: Lisää Hääräämön joulukortteja löydät täältä ja täältä.


Tervetuloa uusi lukija Maame!

9 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Tosi kiva idis, tykkään todella paljon!

Kiitokset, kun tulit mukaan haasteeseen! Laura

Niina T. kirjoitti...

Hauska operaatio ja kiva idea!

Aarnilintu kirjoitti...

Mukava idea. Täällä on myös viikonlopun aikana tarkoitus tehdä läjä kortteja sekä ensi viikonlopun myyntitapahtumaan että omiin tarpeisiin.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kehuista. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Yksinkertaiset materiaalit ja kartongin kierrätystä. Tänään kävin Tiimarissa, ja ihmettelin, miten valmista kaikki myytävä askartelutarvikekin nykyisin on.

Hempukka:) kirjoitti...

Hienosti olet käyttänyt kierrätysmateriaaleja, tosi kivat kortit!:)

Meku kirjoitti...

Hieno kortti ja kiva idea :)

Anski kirjoitti...

Kivoja kortteja, mukavan rentoja!

Piijuli kirjoitti...

Mä tein parina jouluna sellaisen kortin, että kyl porukka tykkäs et oli kaunis.

Kultarautalangasta (ohuesta) otetaan reilu pala ja väkerretään tähden muoto (kortin kokoon sopiva; mulla oli tiimarin pyöreä aukkoisia) sitten aletaan loppu lankaa pyörittää tähden ympäri. Eka vahvistetaan sakarat ja sitten se viimeinen pätkä siihen keskustaan sakarasta toiseen. Väliin erilaisia helmiä..

Oliko tarpeeks vaikeesti selitetty :D :D