keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Lehmämuistipeli maitopurkeista


Kerään useampaa pakkaa lehmämuistipelejä. Laitan kirjastokortin tms. maitopurkin lehmäkuvan päälle ja piirrän kartonkiin kortin muodon ja leikkaan irti. Yhdestä purkista tulee korttipari.

Joskus pyydän koulun keittiöhenkilökuntaa säästämään minulle Valion maitopurkkeja. Myös ystävät ovat kiikuttaneet niitä minulle. Suurkiitokset!

Odotan jo maitopurkkien uusia lehmähahmoja, jotta korttipakat kasvaisivat. Mitäköhän seuraavaksi julkaistavien purkkien lehmät tekevät?

Olen leikannut muistipelikortteja myös mehu- ja jukurttipurkeista. Nestekartonkipakkauksissa on eri värisiä sisäpuolia, joten mitkä tahansa kuvat eivät sovellu muistipeliksi keskenään. Sain tämän idean yhdeltä kurssilta toissa kesänä.

Kaikki Hääräämön kierrätysvinkit näet listattuna täältä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiitos. hauska idea!

Sinikka kirjoitti...

Meilläkin on aikamoisen iso maitopurkkimuistipeli. Siinä on muitakin kuin lehmiä, mutta taitavat kaikki olla maitopurkeista kuitenkin. Mies sen keksi joitakin vuosia sitten.

Kun olen kaupassa lasten kanssa, saan edelleenkin kuulla toiveita tuosta ja tuosta maitopurkista, kun sitä ei vielä ole pelissä mukana.

Muistipeli-innostus sai jatkoa, kun mies ja lapset tekivät piirtämällä muitakin muistipelejä: kasveista, kaloista, lipuista.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Ihana, kun muistipeli-innostus on laajentunut itse tehtyihin peleihin.