maanantai 7. maaliskuuta 2011

House Games -näyttely Jyväskylässä


Teokset vasemmalla seinällä: Phyllis Schwartz

Eilisessä Keskisuomalaisessa oli juttu taiteilijapariskunta Anna Ruthista ja Juho Jäppisestä. He avaavat kotinsa näyttelyvieraille Jyväskylässä osoitteessa Puistokatu 19 A 17. Kävin tänään näyttelyssä. Ovella Yhdysvalloista kotoisin oleva Anna Ruth toivotti tervetulleeksi ja antoi kotinsa pohjapiirustuksen, johon oli merkitty töiden sijainti. Parikymmentä taiteilijaa, joista noin puolet ulkomaalaisia, oli tehnyt teoksia eri tekniikoilla: video, kudonta, maalaus ym. Teokset olivat esillä aika yllättävissäkin paikoissa. Katsellessani pohjapiirustusta nyt näyttelyssä käynnin jälkeen tajuan, etten ollut huomannut kaikkia töitä paikan päällä. Tämän hiihtoloman aikana voisin käydä näyttelyssä uudestaan.

Animaatio: Mikko Ijäs

Suurin elämys minulle tässä näyttelyssä oli näyttelyn kokonaisvaltaisuus. Usein taideteoksia katsotaan tilassa, jossa jokainen teos erottuu hyvin valkoisesta seinästä. Tässä näyttelyssä työt olivat tavallaan osa sisustusta, mikä muuttaa niiden luonnetta. Lisäksi katsoja voi ihailla ja ihmetellä kodin elementtejä, joita ei ole laitettu esille varsinaisesti taiteena.

Näyttelyssä oli tarjolla teetä - myös rooibosta ja honeybushia - ja tunnelma oli kodikas: elämisen jälkiä ei oltu yritetty peittää, vaan koti näytti oikealta kodilta.

Kudottu tekstiili: Mayumi Niiranen-Hisatomi


Teokset vasemmalla seinällä: Elina Katara
Kudottu tekstiili: Mayumi Niiranen-Hisatomi
Maalaus takaseinällä: Tiitus Petäjäniemi

Anna Ruth ja Juho Jäppinen ovat järjestäneet House Games -näyttelyn myös vuosina 2005 ja 2008.

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna su 6.3. - su 13.3.2011 klo 17 - 19.
Osoite: Puistokatu 19 A 17, Jyväskylä.

Suurkiitokset näyttelyn isäntäväelle ja taiteilijoille!

Katso näyttelyviikon ohjelma

Ei kommentteja: