maanantai 6. maaliskuuta 2023

Ohje: Ompele huippuhelppo ja kätevä pesupussi vanhasta valoverhosta

 Vanhasta valoverhosta on kätevä ommella pesupussi. Jos kankaan hulpio tai käännetty ylä- tai alareuna ovat vielä hyödyntämättä, niistä voi tehdä pussinsuun. Tällöin ommeltavaksi jää vain sivu- ja alasauma. 

Pesupussi suljetaan kiepauttamalla kumilenkki pussin ympäri pari kertaa, kuten hiuslenkki poninhäntää tehdessä. Pesupussin ompeluohje 1. Leikkaa valoverhosta kappale, joka on valmiin pesupussin korkuinen ja kaksi kertaa valmiin pesupussin levyinen. 
  • Muista lisätä saumanvarat! 
  • Jos mahdollista, hyödynnä verhokankaan hulpio tai käännetty ylä- tai alareuna pussinsuuksi. Vaihtoehtoisesti voit huolitella pussinsuun ja tehdä siihen noin 2 cm leveän taitteen, jonka ompelet suoralla ompeleella. 
 2. Leikkaa kapeasta kuminauhasta noin 8 cm mittainen pätkä. 
 3. Ompele sivu- ja alasauma ja huolittele ne ompelukoneen siksak-ompeleella tai saumurilla. 
  • Jätä kuminauhan päät sivusauman väliin noin 10 cm yläreunasta.
  • Jos on suunnitteilla laittaa pussi roikkumaan, kuminauhan viereen tai pussin yläreunaan voi ommella lenkin esim. pois heitetystä vaatteesta säästetystä nyöristä. 


Olen ommellut melko isoja pesupusseja (leveys 26 cm - 39 cm, korkeus 40 cm - 45 cm). Pesen niissä kestotuotteita, kuten kestotalouspaperia. Lisäksi jokaisella perheenjäsenellä on oma pussi, jossa pesen sukkia ja alushousuja. Kuivausrummusta otettu puhdas pyykki on kätevä lajitella, kun vain yhden henkilön kamppeita on yhdessä pussissa. 


Näet Hääräämön kuvia myös Instagramista ja Pinterestistä.


Ei kommentteja: