maanantai 9. tammikuuta 2023

Vierailu upeaan Lainion lumilinnaan - Lapland Hotels SnowVillageKittilän Lainioon rakennetaan joka vuosi lumilinna, Lapland Hotels SnowVillage, jossa on lumihotelli, ravintola ja baari. Kävimme lumilinnassa toissapäivänä. Ja kylläpä oli taas upea kokonaisuus!


Maailman nähtävyydet ovat jää- ja lumiveistosten aiheena tänä talvena. Sveitsin Luzernissa näkemäni leijonakin oli päässyt yhdelle seinälle:


Kaikkia nähtävyyksiä en tunnistanut, mutta oli siellä monia ainakin kuvista tuttuja:


Ulkoapäin ei arvaisi, mitä lumilinna pitää sisällään:
Ylläsjärveltä on matkaa Lainion lumilinnaan 15 km, Leviltä 45 km. Viimeiset viisi kilometriä lumilinnalle ajetaan melko kapeaa tietä: 
Tämä oli perheemme kolmas lumilinnavierailu. Jokatalvinen lähiseutumatkailumme sujuu tutun kaavan mukaan:

  1. Ajo Muoniosta Äkäslompolon kautta Ylläsjärvelle (70 km), jossa käymme kahvilla Kahvila & kotileipomo Ylläsjärven Herkkupajassa. Tykkään tällaisista ei-ketjupaikoista :)
  2. Vierailu Lainion lumilinnassa
  3. Ruokailu ravintola Otsossa Ylläsjärvellä
  4. Pikkuostoksia Äkäslompolossa Jounin kaupasta, esim. herkkuja monipuoliselta juusto-osastolta


Vilkaise Hääräämön kuvia myös Instagramista!


2 kommenttia:

Peikkovilla kirjoitti...

Tuolla olisi kyllä niin kiva käydä. On vaan täältä pikkusen pidempi matka. Mutta on se paikka kyllä hieno ja siinä on melkoinen työ sen tekemisessä. Kiva, kun teillä on sinne sopiva matka!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Peikkovilla! Joo, meiltä on mukava matka tuonne. Moni yhdistää lumilinnavierailun lomaansa Ylläksellä tai Levillä, mutta etelästä on kyllä kohtuuton matka tulla ihan vain lumilinnaan.