maanantai 16. joulukuuta 2019

Uusi alku sydäntossuille: nahkapohja peittää puhki kuluneet kohdat ja huopapohjallinen lämmittääFarkkukankaiset sydantossut, huopapohjallinen


Kovalla käytöllä olleet sydäntossuni vaikuttivat loppuunkuluneilta. En antanut periksi, vaan korjasin ne alkuperäistä paremmiksi.


Ompelin hammaslangalla (jotta varmasti kestää) tehdastekoiset huopapohjalliset tossujen sisälle kolmella pistolla: sivuilta sekä kärjestä. Pohjalliset lämmittävät ja samalla myös peittävät puhki kuluneita kohtia.
Sydantossujen huopapohjallinen


Leikkasin vanhasta nahkatakista pohjan malliset kappaleet ja ompelin ne pykäpistoilla tossuihin käyttäen lujaa lankaa, jolla mieheni ompelee lapikkaita (klik)


Jälkiviisaana totean, että tossuihin olisi kannattanut laittaa nahkapohja jo tekovaiheessa. 
Farkkutossuihin pykäpistoilla ommeltu nahkapohjaVanhasta nahkatakista pohja farkkutossuihin
Korjauksen lähtötilanne:Farkkutossut rikki pohjasta


Tossujen pohjat olivat kuluneet puhki monesta kohdasta. Pohjan sisällä oleva fleece oli tallottu niin littanaksi, että se ei lämmittänyt enää paljoakaan. Kaamosterveiset Muoniosta
Taivaan värejä pari päivää ennen kaamoksen alkua


Kaamos alkoi täällä Muoniossa viime viikolla. Yllä olevan kuvan otin pari päivää ennen kaamoksen alkua.Talven ensimmäisenä kaamospäivänä taivas värjäytyi ihanan violetiksi


Vaikka aurinko ei noussut horisontin yläpuolelle, se värjäsi taivaan ihanan violetti-siniseksi ensimmäisenä kaamospäivänä 10.12.2019. Lumen syvyys on nyt 44 cm.

Viime päivät täällä on ollut pilvistä ja väriskaala sen myötä melko mustavalkoisen oloinen:Pilvinen kaamospäivä MuoniossaRauhallista joulunaikaa!


3 kommenttia:

Peikkovilla kirjoitti...

Tosi hyvä tossukorjaus! Muutenkin noi tossut on tosi hienot! Ja nuo talvimaisemat on tosi kauniita :)

Pikku Akka kirjoitti...

Hienosti taas korjattu! :)
Nautin niin noista pohjoisen maisemista! :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kehuista Peikkovilla ja Pikku Akka! Minäkin tykkään näistä tossuista ja maisemista myös :)