maanantai 4. marraskuuta 2019

Farkkujen korjaus jatkuu: Vähän niin kuin ristipistoja housujen reiteen ja polveen


Ristipistoilla kirjaillut farkutFarkut, jotka korjasin hiljattain, repesivät oikeastakin reidestä. Ompelin vanhoista farkuista ison paikan reiän kohdalle nurjalle puolelle, kuten vasempaankin lahkeeseen olin ommellut (klik)

Paikkakangas on venymätöntä farkkukangasta, mutta korjatut farkut sisältävät elastaania eli joustavat. Venymätön paikka on toiminut silti hyvin.Kirjomalla korjatut farkutOmpelin uuden reiän ympärille käsin valkoisella ja mustalla puuvillalangalla rasteja, vähän kuin ristipistoja. Jatkoin rastien ompelua kauemmaksikin, koko paikkakankaan alueelle. Nyt reiden ja polven seutu on koristeltu laajalta alueelta.Valkoisella ja mustalla puuvillalangalla kirjotut farkut


Lähtötilanne:Reika farkuissaNäet lisää Hääräämön kuvia Instagramista, tervetuloa seuraamaan :)

8 kommenttia:

Melissa Laitakari kirjoitti...

Nää on kyllä niin ihanat farkut. Pakko yrittää tehdä vähän jotain samaa omille :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kehuista Melissa. Minäkin tykkään näistä, ja sormet syyhyävät jo korjaamaan seuraavaa reikää, vaikka sitä ei vielä ole :) Mukavaa vaatteiden korjaamista sulle!

Craft Candidate/Kahden talon väkeä kirjoitti...

No nyt on hauska ja originelli idea!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Teresa. Japanilaisesta sashiko-kirjonnasta olen saanut vaikutteita, vaikka tämä taitaakin olla aika kaukana siitä.

Johanna kirjoitti...

Täydellisen ihanat ja uniikit farkut. Toisessa polvessa on ihan selvästi sokkelo tehtävä, mitä reittiä löydät perille. :D

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Johanna! Nämä farkut ovat korjaus korjaukselta mieluisammat minulle. Hauska kuulla tuo sokkelomielikuva :)

Marle kirjoitti...

Fiksua ja omaperäistä korjailua! Minä olen "korjaillut" farkkupenaalia. Kurssilaisilla oli vuorossa boro-kirjonta ja malliksi tein farkkupenaalin, muutaman pussukan ja pikkulaukun. Boro on alun alkaen ollut korjausompelua, nykyään enemmän koristeompelua.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Marle! Minulta oli mennyt boro-postauksesi aivan ohi, nyt kävin ihastelemassa niitä.