maanantai 18. helmikuuta 2019

Farkkukassin korjaus + näin kuvasin kassin luonnonvalostudiossa


Kulunut farkkukassi


Reilut 7 vuotta sitten äidille tekemäni farkkukassi alkoi olla korjauksen tarpeessa. Sangat olivat kuluneet melkein katki, ja kassinsuun oli päärme oli revennyt irti pitkältä matkalta kolmesta kohdasta.


Korjattu farkkukassi


Tein vanhoista farkuista kassiin uudet sangat ja ompelin ne kiinni vanhoihin sankoihin. En löytänyt sopivan väristä farkkukangasta, niin ohjeistin äitiä pesemään kassin tumman pyykin seassa, niin sangat saattavat sävyttyä kassin värimaailmaan sopiviksi.Lähikuva korjatun farkkukassin sangoista


Leikkasin vanhojen sammareiden lahkeesta noin 10 cm korkean kaitaleen ja ompelin sen kassinsuulle. Tikkasin repeytyneiden kohtien reunoja kiinni siihen.

Samoista sammareista olen käyttänyt materiaalia automattopeittoonkin (klik).


Lähikuva korjatun farkkulaukun yläreunasta


Äitin mukaan tässä kassissa on oikein hyvät mittasuhteet ja kaikin puolin muutenkin kassi on ollut mieluinen. Hän on pyytänyt minua ottamaan mitat ylös, jotta jatkossakin olisi mahdollisuus saada hyvä kassi. Yleensä lahkeiden leveys määrittelee ompelemani kassin mitat.
Näin kuvasin kassin luonnonvalostudiossaNäin kuvasin: Pahvilaatikon päällä tuoli, joka selkänojalla roikkuu kassi


Kuvasin kassia olohuoneessamme. Laitoin valkoisen pinnatuolin pahvilaatikon päälle, jotta lattia ei näy kuvassa. Jätin tuolin riittävän kauaksi taustasta, jotta kassin varjo ei heijastu taustaan.

Valo tulee kahdesta isosta ikkunasta takaani sekä reilun metrin levyisestä ikkunasta takaoikealta.Näin kuvasin: kassi pinnatuolin istuinosalla


Lähikuvia otin niin, että kamera oli noin metrin päässä huoneen nurkasta. Valoa tulee ikkunoista kummaltakin seinältä.

Kassi oli pinnatuolin istuinosalla. Se oli juuri ja juuri riittävän kokoinen kuvausalusta. Yleensä kuvaan pienehköjä tuotteita valkoisen kartongin päällä (klik). Sen saa tarvittaessa kaartumaan taustaksi, eikä horisonttilinja tule näkyviin.


Käsittelin kuvat Lightroomilla.

8 kommenttia:

Peikkovilla kirjoitti...

No siinä on kestävä ja mieleinen kassi. Onneksi tuota sai korjattua, niin kassi toimii taas pitkään :) Näyttääkin tosi mukavalta!!

Marle kirjoitti...

Kivoja ja hyödyllisiä kuvausvinkkejä! Hienosti korjattu laukku, sametin väri sopii niin hyvin farkkuun.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Peikkovilla ja Marle! Oli kyllä mukava saada lisää käyttöikää äidin kassille, niin mieluisalta kassi on vaikuttanut. Minäkin olin tyytyväinen tuon sametin löytymisestä, olisi pitänyt käyttää sitä myös sankoihin... :)

Irmeli kirjoitti...

Mieluisalle kassille lisäikää. Varsinkin kantohihnat kuluvat. Minunkin laukkuni oli kulunut, jätin vanhoista sangoista n 7 cm pätkät, joihin kiinnitin avainrenkaat, ja uudet sangat kiinnitin vuorostaan näihin renkaisiin, tuli uutta näköäkin. Irmeli

LeenaS kirjoitti...

Tulipas ihanan rouhea kassi. Kyllä tuota kelpaa mukanaan kuljetella. <3

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Irmeli ja LeenaS! Irmeli, tuo avainrengasidea kuulostaa tosi kivalta :)

Taina kirjoitti...

Mukava kun on niin mieluinen kassi! :) mukavasti sopii pieni kuluneisuuskin farkkutyyliin. :)
Iloista maaliskuuta sinne! <3

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kehuista Taina :) Ja mukavaa maaliskuuta!