maanantai 24. syyskuuta 2018

Tavoitteena ikuiset vaatteet

Neuletakin parsiminen


Tavoitteeni on tehdä vaatteistani ikuisia. Olen korjannut vaatteita sillä periaatteella, että niitä ei tarvitsisi koskaan heittää pois. 


Tämä neuletakki kului puhki lähes lukemattomista kohdista. Ostin valkoista puuvillalankaa ja korjasin japanilaisen sashiko-kirjonnan innoittamana reiät näkyvästi. 
Taas on neulalle ja langalle töitä, sillä huomasin äsken uuden reiän tässä kirpparilta vuosia sitten ostamassani neuletakissa:Reikä neuletakissa


Iso ongelma vaatteiden ikuisuusprojektissa on vaatteiden heikko laatu. Moni vaate tehdään tarkoituksella kestämään vain lyhyen ajan. 
ParsiminenIkuisten vaatteideni kohdalla olen pohtinut, että missä vaiheessa ne eivät enää ole se alkuperäinen vaate. Onko tämä neuletakki enää vihreä neuletakki, jos siinä näkyy enemmän valkoista korjauskankaa kuin alkuperäistä neulepintaa?Korjattu neuletakki
16 kommenttia:

Milla Sukhilta kirjoitti...

Täydellinen tavoite! Kannustamme ja seuraamme mielellämme aihetta jatkossakin.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos rohkaisusta Milla! Suunnitelmissani on kertoa näistä ikuisista vaatteista jatkossakin. Projektit vaan etenevät aika hitaasti, kun korjaan sitä mukaa kun vaatteisiin tulee reikiä tai lähes reikiä :)

Melissa kirjoitti...

Itselläni on sama ajatus, tosin en osaa parsia noin hyvin kuin sinä. Käsialani on aivan hirveää :D Tulee mageen näköinen vaate kun parsii näkyvästi.

Irkku kirjoitti...

Yksivärisen neuleen voisi parsia myös erivärisillä langoilla.

Irmeli kirjoitti...

Ehkä emme saa ikuisia vaatteita, mutta korjaamalla ja tuunaamalla saa hyvää lisäaikaa. Tämä ainakin niiden lempivaatteiden kohdalla, joista ei raatsi luopua. Irmeli

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Kaunis, paikka paikan päällä, markka markan päällä :D Ja vielä tietty luonto kiittää kun neitseellisten raaka-aineiden käyttämisen sijaan korjataan vanhaa.

Kaunismäessä kirjoitti...

Kiva idea parsia näkyvästi! Itse tuskailen myös puhkikuluvien lempivaatteiden kanssa, joten tämän vinkin otan heti käyttöön😊

Hääräämön Laura kirjoitti...

Paljon kiitoksia kommentista Melissa, Irkku, Irmeli, Lea ja Virpi! Näkyvä paikkaaminen kyllä vie mennessään :)

Melissa, jos yhtään lohduttaa, vilkaise
kirjontaani pitkän tauon jälkeen :) Kyllä se siitä sitten lähti sujumaan.

Nina kirjoitti...

Wau, tuo korjattu/kirjottu pinta näyttää paremmalta kuin alkuperäinen. Jään seuraamaan näitä postauksia :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Nina. Minäkin olen aivan innostunut tästä :) Tervetuloa seuraamaan Hääräämön touhuja!

muntaipale kirjoitti...

Kyllä on hienosti korjattu - juuri ihana tuo valkoinen korostava väri neuleessa. Ei tosiaan enää ole alkuperäinen vaate vaan uniikki, omanlaisesi vaate. Hienoa muutenkin korjata vanhaa käyttöön - itselläni odottaa muutama vaate korjausta. Mutta minulla vaatii aika paljon, että lähden korjaamaan - se ei vain oikein houkuta, vaikka tiedänkin, että tulee hyvämieli, kun sen saa tehtyä.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Seija! En minäkään yleensä innostu korjausompelusta, mutta tämä ikuisten vaatteeiden projekti tuntuu aivan eriltä, mukavalta :)

Kristallikimara.fi kirjoitti...

Hyvä idea ja persoonallinenkin vielä:) Tämä on nykyisin hassua, kun varmasti osattaisiin tehdä kestäviä vaatteita, niin eipä niitä juurikaan tule eteen. Tai ovat niin arvokkaita sitten. Ostin 25 vuotta sitten talvitakin, joka oli arvokas, mutta edelleen on käytössä:) Tosin kavensin ja tuunasin sitä joku 10 vuotta sitten:D
Itse olen virkannut pitsikukkia sukkien reikiin, mutta tämä sun toteutus on kiehtova!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Mysterious M! On kyllä surullista, että vaatteita ei tehdä kestämään. Talvitakkisi on hyvä esimerkki tuotteesta, josta tulisi ottaa mallia. Pitsikukat sukkien rei´issä ovat varmasti upeita :)

Villa Pipo kirjoitti...

Kauniisti korjattu! Sashiko kirjotut yksityiskohdat on tosi nättejä vaatteissa, varsinkin just neuleissa ja farkussa. Jospa ehtis itsekin joskus kokeilemaan:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Villa Pipo! Varo vaan, tähän jää koukkuun :)