maanantai 10. syyskuuta 2018

Ohjevideo: Rypytetty joustinneule eli smokkineule


Villasukan varressa rypytettyä joustinneuletta eli smokkineuletta


Rypytetty joustinneule eli smokkineule tuo mukavaa vaihtelua villasukan varteen. Vaikka kuvio on näyttävä, se on helppo ja nopea neuloa. 

Suurin osa smokkineuleen kerroksista neulotaan tavallista joustinneuletta (2 oikein, 2 nurin). Joka neljännellä kerroksella tehdään kieputukset. Niitä varten tarvitaan apupuikko.


Katso rypytetyn joustinneuleen eli smokkineuleen ohjevideo:1:54 minSmokkineuleen kuvallisen ohjeen näet täältä (klik). Se on Hääräämön kaikkien aikojen toisteksi luetuin postaus. Bloggerin tilaston mukaan sitä on katsottu yli 170 000 kertaa.
Huom! Rypytetty joustinneule ei jousta yhtä paljon kuin tavallinen joustinneule. Villasukan varteen saatat siis tarvita enemmän silmukoita kuin hyvin joustavaa joustinneuletta neuloessasi.

Valokuvissa sekä alla olevassa videossa näkyvät sukat ovat äitini neulomat. Häneltä opin tämän kuvion.Ohjevideo: Ryptetty joustinneule eli smokkineule20 kommenttia:

Pikku Akka kirjoitti...

Kaunista! Pitääpä kokeilla. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Pikku Akka. Kokeile toki :)

Satu kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Tuo tekniikka oli itselle tuntematon, mutta ilman muuta kokeilemisen arvoinen.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Satu. Kokeile ihmeessä, jälki on mielestäni näyttävä, vaikka tekniikka on helppo.

Viikonloppukokki kirjoitti...

Omat kädentaidot ei ole kummoiset, mutta kouluikäinen tytär on innostunut. Ohjeesi ovat niin selkeitä, että hän on innostunut monesta jutusta, joita on täältä löytänyt.

Anu / sayitanywayblogi kirjoitti...

Hei, mahtava ohje! Kiitos kun jaoit sen :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Viikonloppukokki ja Anu!

Viikonloppukokki, onpa mukava kuulla, että tyttäresi on käyttänyt Hääräämön ohjeita. Hän on löytänyt tosi kivan harrastuksen :) Mukavia käsityöhetkiä hänelle! :)

Kirsi kirjoitti...

Ihan mahtava vinkki! Kiitos jaosta! :) Täällä alkaa juuri joululahjasukkien neulontaoperaatio, joten tämä tuli täydelliseen saumaan. Voisin ehdottomasti ottaa käyttöön :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Kirsi. Mukavia neulontahetkiä!

Marle kirjoitti...

Kaunis pinta tuossa smokkineuleessa. Kiitos ohjeesta!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Marle! Ole hyvä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana ohje. Nyt pitäisi tehdä suht kapeahko pohkeiselle (32cm leveimmillään)tytölle polvisukat ja ajattelin tehdä tällä ohjeella. 7 -veljeksestä teen niin olisiko sinulle antaa osviittaa montako silmukkaa puikolle pitäsi laittaa.

Seija Savolainen kirjoitti...

Joo kokeiluun menee. Hmmm! Olisiko sopiva määrä silmukoita 12/puikko.minulla on kapea nilkka?

Seija Savolainen kirjoitti...

Ja jalan koko 37-36.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Seija, kiitos viestistä. Silmukkamäärään vaikuttavat langan sekä puikkojen paksuus sekä käsiala, joten en uskalla sanoa, minkä verran silmukoita tarvitset. Purkaminen on kyllä tylsää, mutta viitsisitkö kokeilla muutaman rivin?

Unknown kirjoitti...

Ihana ohje.... miten paljon silmukoita tarvii, kun säären ympärys on 35 cm?

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei anonyymi, kiitos viestistäsi. Anteeksi kun vastaan vasta nyt (Bloggerista ei saa nykyään muistutusta uusista viesteistä, niin huomasin viestisi juuri). Vastaus on varmasti auttamattomasti myöhässä, mutta kerron kuitenkin: Voit kokeilla esim. 56 silmukalla, puikoilla nro 3, 7 veljestä -langasta. Tämä neulos ei tosiaan veny yhtä hyvin kuin tavallinen joustinneule.

Anonyymi kirjoitti...

Apua! Miten jatkan, kun nyt pitäisi tehdä kantalappu. Pitääkö vähentää silmukoita ennen sitä, kun niitä on se 16+16, tuleeko siitä valtavan leveä 😊

Johanna Kangaskorjaamolla-blogi kirjoitti...

Hei, vastaan tuohon yllä olevaan kysymykseen:
Laittaisin puikolle 12 silmukkaa eli kantalappuun tulisi 24 silmukkaa. Olettaen että lankasi on 7 veljestä vahvuista, neulot puikoilla 3,5 ja sukan koko on noin 38. Kantapään neuloisin tavallisella sileällä neuleella tai vahvistettuna neuleena, ei kuitenkaan enää smokkineuletta.

Tästä Novitan sukkaohjeesta on hyvä katsoa silmukkamääriä, jos sukkasi onkin isompi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Kyllä, lanka on 7 veljestä, puikoilla on 16silmukkaa, joten kavennanko niin että jokaisessa puikossa on 12 silmukkaa ja sitten aloitan lapun tekemisen.? Anteeksi typeryyteni, olen vielä todella opettelu tasolla 🤦🏻‍♀️