maanantai 2. huhtikuuta 2018

Lahjakääre käsityöharrastajalle ja kääreestä hernepussit


Lahjakääre kangaspalasta, lahjanauhana kuminauhaa


Sain lahjan, jonka kääre oli aivan huippu: kangaspala, jonka nähtyäni tiesin heti, että teen siitä hernepusseja. Lahjanauhana oli puolentoista senttimetrin levyistä kuminauhaa. Kuminauhaa en ole vielä käyttänyt, mutta sitä on hyvä olla aina jonkin verran jemmassa.


Tämän lahjan saatuani aloin miettiä, millä tavoilla voisin paketoida lahjoja. Kerran olen paketoinut joululahjan ompelemaani kangaskassiin, mutta muuten antamani lahjakääreet ovatkin tainneet olla poisheitettäviä (tai kierrätettäviä käärepaperina). Ai niin, kestolahjapusseja olen tehnyt, mutta on oma haasteensa pitää ne tallessa seuraavaan jouluun asti.

Olisi mukava kuulla paketointi-ideoita tuonne kommenttikenttään. Miten olet paketoinut lahjoja? Oletko keksinyt synttärisankarin harrastuksiin liittyviä ratkaisuja?Hernepussit

Aiemmin olen tehnyt kolmiulotteisia tetran mallisia hernepusseja. Ne ovat näyttävämpiä kuin nämä litteät. Tämän kankaan kuosi pääsee kuitenkin mielestäni paremmin oikeuksiinsa nyt, kun kuvio näkyy tasaisella pinnalla.

Koira-aiheiset punaiset hernepussit


Laitoin näihin hernepusseihin sisälle herneitä, riisiä sekä makaronia, joten ne tuntuvat ja kuulostavat keskenään erilaisilta. 
Huom! Makaronitäytteisiä pusseja ei tule antaa keliakikolle!

Tein pussien kääntöpuolen vihreästä lakanakankaasta:


Hernepussit


Kun olen ommellut lahjaksi hernepusseja, olen liittänyt lahjan mukaan aanelosen, johon on koottu hernepussileikkejä (klik).

12 kommenttia:

Irmeli kirjoitti...

Tosikiva kangas hernepusseihin, voisi jatkaa laittamalla vaikka pienen 'palapelin'. Lahjoja voi kääriä monin tavoin, voi käyttää nättejä huiveja tai erikoista sanomalehteä, itse ompelen erilaisia kasseja. Mm kirpputorin värikkäät lasten huoneiden verhot tai pussilakanat ovat oivaa materiaalia pikkukasseihin pikkuväelle. Pyöreäpohjainen pussukka, pohja huopaa, on nopea virkata, monin kertaista lankaa, sisään vaikka hillopurkki tai näin pääsiäisenä pieniä suklaamunia. Irmeli

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos monista vinkeistä Irmeli! Olet tainnut tehdä lahjakääreitä tosi monella tekniikalla. :) Nyt kun mainitsit, muistui mieleeni joku video, jossa näytettiin, miten huiviin voi kääriä lahjan vaikka millä tavalla.

Intsu kirjoitti...

Kivoja hernepusseja. Muistan kuinka koulussa jumppatunnilla yksi suosikeistani oli hernepussipeli:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Intsu! Miten sitä hernepussipeliä pelattiin?

muntaipale kirjoitti...

Äitini sai joskus lahjaksi vanhan pöytämallisen Singerin ja se oli "kääritty" pussilakanoihin - kaunis paketti. Tuo kangas onkin ihan huippu noissa hernepusseissa, nehän ihan kutsuvat leikkimään :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Vau, lakanoissahan on paljon kangasta, saa käärittyä ison lahjan. :)

Intsu kirjoitti...

Kyselit miten se hernepussi peli meni. Voi kun mä en enää muista,kun siitä on jo pikkuisen aikaa.. muutama vuosikymmen:) Mutta sen vaan muistan miten hauskaa oli. Kiva kun onnistuit minunsuklaakakkuohjeella. Minustakin se on sopivan makuinen ja kun se on niin helppo tehdä ja kuohkea tulee.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Intsu, mukavaa, että on mukavat muistot pelistä. Joo, se kakku on tosi hyvää. Laitoin siitä osan pakkaseen, niin ei tule syötyä liikaa nyt. Kirjoitin ohjeen paperilappuselle, mutta koska aion tehdä kakkua jatkossakin, laitan ohjeen myös reseptikirjaani (sinne laitan vain hyväksi havaittuja ohjeita).

Wiiks kirjoitti...

Voihan hernepussi. Meillä on ollut jos jonkinlaista itsetehtyä, mutta hernepussit on ihan unohtuneet! Ja niin kivoja kun ne oli kun itse oli tenava. Mitäköhän nuo teinit tuumaisi parista hernepussista leikkiohjeineen... :D

Hääräämön Laura kirjoitti...

Riittävän haastavia hernepussileikkejä kun pistää kehiin ja hernepusseihin mieluisia symboleja tms., niin lähtisköhän teinitkin mukaan :)

Väkertäjä kirjoitti...

Todella kiva ja käytännöllinen idea, jonka voi jatkojalostaa näin kätevästi.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Niinpä! :)