maanantai 4. joulukuuta 2017

Lämpöiset nahkarukkaset kierrätysmateriaalista


NahkarukkasetOmpelin itselleni nahkarukkaset mieheni rikkinäisistä rukkasista. Puuhommissa oikean käden rukkanen joutuu kovalle rasitukselle. Se oli korjauskelvoton. Leikkasin rukkaset saumoja pitkin palasiksi ja leikkasin paloista itselleni sopivan kokoiset kappaleet. Hyödynsin kämmenpuolen sauman, tosin kavensin ja lyhensin peukaloa.


Nahkarukkaset lähikuva


Leikkasin kämmenselän kappaleesta vähän pitemmän ja leveämmän kuin kämmenkappaleesta. Näin sain lisää leveyttä ja pituutta rukkasille. Olin leikannut kämmenpuolesta turhan kapean. Nahkarukkaset kierrätysmateriaalista


Ompelin vuorin fleecestä ja laitoin ranteeseen resorin. Kiinnitin fleeceen lisälämmikkeeksi pesukoneessa vähän huopunutta villapaitaa, kuten miehelleni ompelemiini rukkasiin (klik).


Nämä uudet rukkaseni vaikuttavat tosi lämpöisiltä. Täällä Muoniossa on ollut tänään reilusti yli -20 astetta pakkasta, joten lämpöisille käsineille on käyttöä.


Nahkarukkasten teossa säästyy pitkä penni. Nämä yksilöt tulivat erityisen edullisiksi, sillä nahka oli roskistuomion saanutta.Lähtötilanne:

4 kommenttia:

Pikku Akka kirjoitti...

Näppärä ompelus!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos :)

Johanna kirjoitti...

Nahka on kyllä kestävä materiaali, mutta joskus sekin tulee tiensä päähän. Hyvä idea ommella uudet rukkaset. En ymmärtänyt miten leveämmän ja pidemmän kämmenselkäkappaleen voi ommella pienenpään kämmenkappaleeseen. Sen vielä ymmärrän että kappale olisi leveämpi, mutta entä pidempi, eihän se lopu ranteesta samaan kohtaan :D

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Johanna. Isompaa kappaletta täytyy syöttää ommellessa. Toinen vaihtoehto olisi rypyttää sitä, mutta nahka on sen verran paksu materiaali, että rypytys ei tule kysymykseen.