keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kurkistus Hääräämön kulisseihin

Sain blogiviikkohaasteen Kototeko-blogin Sannalta. Kiitos! :)

Tarkastellessani ajankäyttöä liittyen blogiini huomaan, että häärään monenmoista akselilla käsityö-valokuvaus-kuvankäsittely. Viikon aikana videokuvasin ja editoin videoita enemmän kuin yleensä. Vain pieni osa tekemisistäni päätyy Hääräämöön, ainakin tarkasteluviikolla.


Tervetuloa kurkistamaan Hääräämön kulisseihin:


Torstai - kansioiden siivousta & videokuvausta


Varjayskurssin lankojaViime päivinä olen käynyt läpi opiskeluaikaisia kansioita, ja taas lähti jonkin verran paperia keräykseen. Kuinkakohan monta kertaa kansiot pitäisi selata läpi, että niistä ei olisi jäljellä enää mitään? Tällä kertaa heitin pois tekstiilialan opinnoissa tekemäni värjäys- ja painokangaskansiot. Otin kuitenkin talteen värjäämiäni kangastilkkuja ja langanpätkiä sekä muutamia kankaanpainokokeiluita.


Langanpätkille en ole vielä keksinyt käyttöä, mutta ylimääräisiä painokangastilkkuja silppusin käsin ompelemani huopanopan sisukseksi. En varmaankaan tee tästä nopasta postausta, sillä se on niin saman tyylinen kuin aiemmin postaamani nopat (klik).


Kävimme illalla tulistelemassa. Kokeilin videokuvausta uudella pokkarikamerallamme. Talvella kuvasin tulisteluvideon (klik) järkkärilläni (Canon EOS 6D).


Perjantai - editointia
Luin uutta Ottobre-lehteä (4/2017). Erityisesti tykkäsin Multi Sleeves -neulemekosta (kuvat sivuilla 48 - 49). Siinä on kahdet hihat, ja riippuen siitä, kumpia käyttää, pusero on mekon tai puseron mittainen. En ole kovin innostunut vaatteiden ompelusta, mutta ihailen Ottobren graafista suunnittelua ja luen lehteä mielelläni. Asuin pitkään Rovaniemellä, ja lehdessä on usein tuttuja tai tuttujen lapsia mallina, niin nytkin.


Illalla editoin edellisenä iltana kuvaamani tulisteluvideon ja julkaisin sen Youtubessa ja linkkasin sen Hääräämön Facebook-sivulle. Tämän tyyppiset videoni eivät kerää paljon katsojia Youtubessa. Teen niitä kuitenkin silloin tällöin harjoitellakseni editoimista. Ohjevideot sen sijaan keräävät enemmän katselijoita. Ne ovat kuitenkin sen verran työläitä, että en ole vielä tehnyt niitä montaa. Lauantai - kuvankäsittelyä & mökkeilyä


Puunkantoteline ja puucee mökillä


Aamulla käsittelin valokuvia. Teen joka vuodesta valokuvakirjan, ja tänä vuonna olen onnistunut käsittelemään kuvia melkolailla siinä tahdissa kun otan niitä. Kun kokoan kirjan, siihen suunnittelemani kuvat ovat yhdessä kansiossa eikä siinä vaiheessa tarvitse toivottavasti enää käyttää aikaa käsittelyyn.


Mökkeilin mieheni kanssa appivanhempieni mökillä lauantaista sunnuntaihin. Mökillä ei ole sähköjä eikä meillä ole älypuhelinta. Olemme siis netin tavoittamattomissa mökkeillessämme. En tehnyt mökillä varsinaisesti mitään Hääräämöön liittyvää, mutta otin yllä olevat kuvat puunkantotelineestä ja puuceestä. Maalasin
 viime kesänä puunkantotelineen sekä vessan joitain lautoja sekä vessapaperioksan. Tämän enempää en taida niitä esitellä Hääräämössä.Sunnuntai - ompelua


Patakintaan leikkaaminen vanhoista farkuista


Palattuamme mökiltä kotiin leikkasin takapihalla patakintaan jo melko hyvin hyödyntämistäni farkuista. Ompelin kintaan lahjaksi ystävällemme, jonka synttäreille olemme menossa huomenna. Olen tehnyt useita tällaisia patakintaita, ohjeen näet täältä. Tätä kinnasta en aio esitellä Hääräämössä.


Illalla käsittelin kuvia ja tein tätä postausta. Minulla on yleensä useita valmiita postauksia odottamassa julkaisua. Myös keskeneräisiä postauksia on usein monta. 


Tietokoneella ollessani silmäilen samalla myös Facebookia sekä Pinterestiä. FB:n käsityö- ja opetusaiheisissa ryhmissä on mukava keskustella, kysyä neuvoja sekä katsella, mitä muut tekevät. Ryhmien kautta olen löytänyt monia blogeja, joita seuraan. Hääräämön Facebook-sivulla jaan blogin postaukset sekä mielestäni mielenkiintoisia netissä näkemiäni käsityö- ja kierrätysaiheisia videoita ja artikkeleita.


Pinterestin kautta Hääräämöön tulee paljon kävijöitä. Pinnaan jotakuinkin jokaisesta postauksesta kuvan Pinterestiin. Minulla on siellä Hääräämö-taulun lisäksi tauluja liittyen opetusalaan ja käsitöihin.

Maanantai - vessaremppaa & kortin tekoa

Meillä on vessaremontti loppusuoralla. Löysin aivan ihanan tapetin Boråstapeterilta joku aika sitten ja kävin ostamassa siihen sopivan muovimaton lattialle. Siihenpä osuuteni remontissa rajoittuukin, mies toteuttaa (ai niin, autoin tapetin liimaamisessa ja tänään katsoimme yhdessä, mille korkeudelle laitetaan peilikaapin hyllyt). Olen ottanut vaihekuvia remontista ja käsittelin remppakuvia tänäänkin. Suunnitelmissa on julkaista vessaremppapostaus Hääräämössä.


Ennen synttäreille lähtöä tein päivänsankarille onnittelukortin kierrätysmateriaaleista. Kotiin palattuamme kehittelin kortissa käyttämääni ideaa ja tein kokeiluja. Mietin, olisiko siinä ohjevideon ainesta.Tiistai - videokuvausta luonnonvalostudiossa
Kuvasin eilen suunnittelemani korttivideon ja editoin sen. Aloin tehdä kortista postausta Hääräämöön. Aion julkaista videon Youtubessa ja linkittää sen blogipostaukseen. Olen harventanut postaustiheyttä, joten voi olla, että en julkaise tätä aivan pian.


Keskiviikko - vessan viimeistelyä


WC:n käsipyyhkeen nimikointi tietokoneen näppäimilläTein yhden kortin samalla tekniikalla kuin parina edellisenä päivänä. Otin siitä kuvan ja laitoin eilen aloittamaani postaukseen. En vielä tiedä, kenelle annan kortin, mutta kortteja on hyvä olla jemmassa. Olen tehnyt tätä haastepostausta pitkin päivää ja järjestellyt kuvia koneella.

Katsottiin miehen kanssa vessan pieniä yksityiskohtia, kuten pyyhekoukkujen sijaintia. Nimikoin pyyhekoukut vanhoilla tietokoneiden näppäimillä, kuten edellisessäkin asunnossani (klik).


Haastan blogiviikkohaasteeseen Helmoja ja Hepeneitä -blogin Kristan, Harmaan torpan emännän ja Tulppaaniunen Hannan. Ja kaikki muutkin bloggarit ovat tervetulleita osallisumaan tähän haasteeseen, jossa kurkistetaan blogin kulisseihin.

10 kommenttia:

KastehelmiB kirjoitti...

Huh, miten paljon hääräilyä yhden viikon aikana. Olet aikaansaava. Kiva postaus viikostasi.

Johanna kirjoitti...

Tämä postaus oli kiva lukea. Vaikka sinulla on monta kerrosta yhtä aikaa suunnitteilla, kirjoitit positiivisella ja rennolla otteella. Minä lähden vähän arkaillen lukemaan tällaisia kulissien takana bloggauksia, kun yleensä törmää valitukseen miten aikaa vievää ja vaativaa bloggaus on. Minä mielelläni luen blogeja rentoutuakseni, enkä ahdistuakseni :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos KastehelmiB ja Johanna :)

Sanna_Kototeko Blog kirjoitti...

Kiitos haasteeseen osallistumisesta! ❤Olipa mukava kurkistaa sinunkin blogin taustajuttuihin. Wau, bloggari, jolla ei ole älypuhelinta! Respect... Nimim. lähes naimisissa kännykän ja somen kanssa... 😜 P.S. ihana tapetti! 😍

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Sanna viestistä ja haasteesta! Oli oikein mukava osallistua. Kyllä älypuhelin tai tabletti olisivat käteviä joissain tilanteissa, mutta pääsääntöisesti olen oikein tyytyväinen elämääni ilman niitä :)

Johanna kirjoitti...

Hei, linkitin blogijuttusi oman kulissien takana juttuni jatkoksi. Kai tämä sopii?
Kangaskorjaamon kulissien takana

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viestistä Johanna! Toki sopii :)

Maarit kirjoitti...

Olipas mielenkiintoista vierailla kulisseissa, kiitos. :) Minäkin postasin omasta blogiviikostani ja huomasin, että nyt muutamassa behind the scenes-postauksissa oli linkitetty niin minun kuin muiden haasteeseen mukaan lähteneiden postauksiin. Haluaisin ikään kuin laittaa hyvän kiertämään, niin onko ok, jos linkitän sinutkin oman postaukseni jatkoksi?

Hanna/ Punatukka ja kaksi karhua ♥ kirjoitti...

Kylläpä Hääräämössä tapahtuukin paljon! Erityisesti ihailen tuota valokuvakirjan valmistelua :) Minäkin aina teen tuon kirjan ja sitten tuskailen monta iltaa tuhansia kuvia selatessani. Taidanpa ottaa mallia ja alkaa siirtää ne suoraan oikeaan kansioon valmiiksi. Kiitos tästä postauksesta ❤️

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista viesteistä Maarit ja Hanna! :)

Maarit, toki voit linkittää postaukseni, se olisi tosi mukavaa.

Hanna, yritän ottaa oppia aiemmista kuvakirjantekoprosesseista. Toivottavasti saan kerättyä kuvia loppuvuodestakin vähitellen :)