maanantai 2. tammikuuta 2017

Hääräämö 6 v

Keksin joululomalla vuonna 2010, että minäkin haluan alkaa pitää blogia. Mielessäni ei ollut sen syvällisempiä tavoitteita blogitaipaleelle. Tuntui luonnolliselta rajata blogin aihepiiriksi käsityöt ja kierrätys. 

Blogin nimen keksiminen oli erityisen vaikeaa, siispä kysyin apua äitiltä. Hänen ideavarastonsa ei pettänyt tälläkään kertaa. Hääräämö on osoittautunut oikein toimivaksi nimeksi.


Perustaessani blogin en voinut kuvitellakaan, kuinka mukava harrastus tästä tulisi. Kuuden vuoden aikana minulla ei ole käynyt mielessä kertaakaan, että lopettaisin blogin pitämisen. Ideoita pulppuaa, ja postauksia on aina jonossa odottamassa julkaisua.Postauksen suunnitteluOhje: huopahelmi
Ohje: Huovutetut helmet


Ennen blogin perustamista listasin kaikki mahdolliset postausaiheet, joita keksin. Listassa taisi olla viisi kohtaa. Blogin perustamista suunnittelevalle suosittelen huomattavasti pidemmän listan laatimista ja useamman postauksen tekemistä valmiiksi ennen ensimmäisen blogitekstin julkaisua, jos blogi ei käsittele aivan ajankohtaisia asioita.


Aluksi postasin joka toinen päivä. Sittemmin olen harventanut julkaisutahtia. Nykyään julkaisen uuden postauksen joka maanantai-ilta.


En ole tainnut kertaakaan kirjoittaa postausta yhdeltä istumalta. Minulla on aina useampia postauksia kesken. Työstän niitä vähitellen.


Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota postauksia tehdessäni myös hakukoneoptimointiin. Sen avulla blogi löytyy paremmin esimerkiksi Google-haulla.


Suosituimmat postauksetPitsi-palmikko villasukkaan
Kuvallinen neuleohje: Pitsi-palmikko


Hääräämön suosituimpia postauksia ovat neuleohjeet. TOP 10 -listalle pääsivät myös tuikkufoliosta tehdyn lehden ohje, tunisialaisittain virkattujen lapasten ohje, taputusmittari sekä farkkulaukku. 


Kaikkien aikojen luetuimmat jutut ovat:


  1. Pitsipalmikkoa villasukkaan + ohje
  2. Valkoiset villasukat + ohje
  3. Neulepalmikko kolmella + ohje
  4. Kolmiulotteinen neulekuvio + ohje
  5. Ruskeat palmikkovillasukat + ohje
  6. Tuikkufolioista lehtiä + ohje
  7. Tunisialaisittain virkatut lapaset + ohje
  8. Taputusmittari esi- ja alkuopetuksen äidinkieleen ja matematiikkaan + pdf
  9. Villasukan nyppyreuna eli hiirenhammasreunus + ohje
  10. Laukku veljen farkuistaUusia some-tuulia


Jokunen vuosi sitten en ymmärtänyt, miksi blogilla olisi hyvä olla Facebook-sivu. Tein kuitenkin Hääräämölle sellaisen. Lähetin FB-kavereilleni tykkäyskutsun ja moni alkoikin tykätä Hääräämöstä. En tiedä, mistä te muut löysitte sinne. Tosi mukava kun tulitte! :) Vaikuttaa siltä, että nykyään lukijoita liittyy Googlen lukijaraatiin vain vähän, kun taas moni seuraa blogeja Facebookissa.


Pinterestiin on kätevä tallettaa eri aihepiireihin liittyviä löydöksiä netistä. Luulisin, että ompelemani laukku veljen farkuista (klik) on päässyt Hääräämön TOP 10 -listalle Pinterestin vaikutuksesta. Muutenkin Pinterest tuo paljon kävijöitä Hääräämöön.


Hääräämön uusimpia tuulia ovat videot:Jouluiset terveiset Lontoosta!
(2:55 min)Ohje: 
Kolmiuotteinen lumitähti kahdesta A4-paperista
(1:34 min)Terveiset Pallakselta!
(0:45 min)


Olen kuvannut videot Canon EOS 6D:llä ja editoinut ilmaisohjelma Elokuvatyökalulla eli Movie Makerilla.


Suosikkiblogini


Seuraan säännöllisesti monia blogeja, enimmäkseen käsityöaiheisia. Vierailen myös letti- ja opetusaiheisissa blogeissa. 


Lempiblogejani ovat:
Hyvää alkanutta vuotta! Se on jo Hääräämön seitsemäs.

16 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Kiitos sinulle hyvästä blogista ♥ Täältä tulee useasti katsottua ohjeita

Marle kirjoitti...

Kiitos Laura kivasta blogista ja hauska oli lukea, ettei mielessäsi ole käynyt blogin lopettaminen! Sinulla on hyvin tehdyt, perusteelliset ohjeet. Mukavaa jatkoa koko vuodelle!

Sanna kirjoitti...

Onnea! Täällä on aina kivoja ohjeita ja kauniit kuvat <3 Me ollaankin aloiteltu sitten aika samoihin aikoihin, kun minullakin Talostakoti-blogi täyttää nyt tammikuussa kuusi vuotta :-)

Hanna kirjoitti...

Onnea blogille! Olen seurannut blogiasi lähes alusta asti. Mistä lie paikalle eksyin ja tänne jäin :-) Hauskinta on, että mielsin blogisi nimen moneksi vuodeksi Heräämöksi, kunnes sain itse herätyksen ja tajusin lukeneeni nimen aina väärin. Heh.

Ninnu kirjoitti...

Onnea eskarilaisen ikään päässeelle blogillesi! :) Blogisi on ihanan selkeä ja hyväntuulinen :)

Niina Risulainen kirjoitti...

Sulla on kiva blogi :)

Melissa kirjoitti...

Paljon onnea blogille :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitokset aivan ihanista kommenteista! :)

Krista kirjoitti...

Wau, sinulla on jo monta mukavaa blogivuotta takana. Blogistasi huokuukin sellainen järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus. Käsittelet täällä niin monipuolisesti kaikenlaisia käsityöaiheita, että jokaiselle löytyy jotakin :). Olipa mukava yllätys päästä tuohon sinun lempparilistallesi, kiitos :). Minulla sisältö varmaan tänä vuonna vähän muuttuu, mutta käsitöissä silti pysytään :D

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Krista! Olen jo pitkään seurannut blogiasi ja mielenkiinnolla mutta samalla luottavaisena odottelen muutoksia. Tyylisi tuntien blogisi pysyy koukuttavana, vaikka jotain muuttuisikin :)

Johanna kirjoitti...

Hei,
mukava oli lukea mietteitäsi blogielämästä. Minullakaan harvoin mikään juttu pääsee julkaistavaksi suoraan kirjoituksen jälkeen, nukun yön tai parin yli. Some: facebook, instagram ja mitä näitä nyt onkaaan, ovat varmasti paljon muuttuneet kuuden vuoden aikana ja mahdollistavat paljon oheisjuttuja blogin pidossa. Kaikkea hyvää tästä eteenpäinkin ja onnea.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentista Johanna. Sun Suomi 100 -teemakäsityö kuulostaa tosi kivalta. Katsotaan, saanko tartuttua toimeen sen suhteen. Mukavaa alkanutta vuotta!

Mallaspulla kirjoitti...

Vaikka olen hyvin kaukana käsillä mielellään tekevästä ihmisestä (ellei ruokaa oteta huomioon ;)), käyn silti täällä kurkkimassa aina silloin tällöin, mitä kivaa uutta olet keksinyt. Kauan olet jaksanut jo bloggailla, onnittelut siitä! :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Mallaspulla! Ja mie taas sain teidän blogista tosi hyvän leipäidean :)

Maija kirjoitti...

Hei
Valokuvaus ja kierrätysideat saivat minut vakikävijäksi blogiisi. Kiitos kuluneista vuosista!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentista Maija! Mukava kun olet kulkenut mukana näinä vuosina :)