maanantai 13. kesäkuuta 2016

Lisää lukijoita blogillesi hakukoneoptimoinnilla

Hääräämö: Lisää lukijoita blogiisi hakukoneoptimoinnilla


Haluatko blogillesi lisää lukijoita? Olisiko kiva saada enemmän seuraajia Pinterestissä ja muissa sosiaalisen median kanavissa? Nyt en puhu suurella summalla toteutettavasta mainoskampanjasta, vaan nollabudjetilla tehtävästä hakukoneoptimoinnista sekä näkyvyydestä somessa.


Yksinkertaisilla keinoilla voit parantaa blogisi näkyvyyttä Googlen haussa. Voit nostaa blogisi sijoittumista hakutuloksissa myös ilman koodaustaitoja.Helppoa hakukoneoptimointia


Hakukoneoptimoinnilla lisää lukijoita blogillesi


SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi on yksinkertaisimmillaan hyvän sisällön tuottamista. Kiinnittämällä huomiota otsikointiin ja hakusanoihin voit parantaa blogisi sijoittumista hakutuloksissa, mikä nostaa kävijämäärää. 

Kuvan tiedot kuntoon


Hakukoneoptimoinnilla lisää lukijoita blogillesi


Moni löytää blogeihin Googlen kuvahaun kautta. Hakukoneet eivät kuitenkaan ymmärrä kuvia, vaan niille täytyy kertoa tekstin muodossa, mitä kuva esittää. 


Hyödynnä someHakukoneoptimointi SEO


Vaikka hakukoneoptimointi on tärkeää, älä silti aliarvioi mainostusta. Siihenkään et tarvitse rahaa, sillä sosiaalisessa mediassa pystyt mainostaa kätevästi. Hyödynnä Facebookin ryhmiä ja blogisi FB-sivua sekä Pinterestiä, Twitteriä ja Instagramia. Kahdesta viimeksi mainitusta minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta, niin en käsittele niitä tässä tarkemmin. 


Facebook


Vaikuttaa, että ihmisillä on pienempi kynnys tykätä blogista Facebookissa kuin kirjautua blogin lukijaksi Googlen käyttäjäraadissa. 
Liity Facebook-ryhmiin, jotka liittyvät blogisi aihealueeseen. Ryhmillä on säännöt blogin mainostamisesta; joissain ryhmissä on käytössä blogilinkkiketju, ja toisissa ryhmissä postauksen saa jakaa seinälle. Olet saattanut kirjoittaa aiemmin blogissasi samasta aiheesta, josta ryhmässä käydään keskustelua. Linkkaa postauksesi keskusteluketjuun. Älä kuitenkaan tyrkytä blogiasi liikaa.


Pinterest


Pinterest on kasvanut merkittäväksi liikenteen lähteeksi blogeissa. Pinterestiä varten jokaisessa postauksessa olisi hyvä olla vähintään yksi pystysuuntainen kuva. Vaakakuva näkyy Pinterestissä pienenä, kun taas pystykuva saa paljon enemmän palstatilaa siellä. Teksti toimii hyvin Pinterest-kuvissa, mutta hakukoneet eivät tosiaan ymmärrä sitä. Kirjoita siis pinnatessasi tekstikenttään, mistä kuvassa on kyse. 


Pinterst-kuvan optimaalinen leveys on 735 pikseliä ja korkeus 1102 pikseliä. Kuva voi olla korkeampikin. Jos kuva on tosi korkea, lukija ei välttämättä viitsi rullata takaisin ylös pinnatakseen sen tai tykätäkseen siitä. Tallennuslaaduksi ei kannata valita parasta mahdollista, jotta kuvatiedostosta ei tule kovin iso eikä kuvan latautuminen blogissa kestäisi kovin kauan. Kätevä työkalu Pinterest-ystävällisten kuvien tekoon on Canva. Minä tein tämän postauksen ylimmän kuvan Gimpillä.

Olen linkannut hiljattain joissain Hääräämön postauksissa aiheeseen sopivan Pinterest-kansioni. Sen myötä seuraajamääräni on noussut aikalailla. Toteutan tätä vinkkiäni nytkin:


Tein ylimmän kuvan sanapilven Tagulissa.

2 kommenttia:

Upcyclelina kirjoitti...

Hyvä teksti ja paljon käytännön vinkkejä! Yksi ärsyttävä asia mihin olen törmännyt on facebookin suhtautuminen blogipostauksen jakamiseen. Ainakin Bloggerista jaettaessa kuvaa ei voi valita vaan Facebook nappaa ensimmäisen kuvan ja tekee siitä vaakakuvan jolloin se mitä näkyy ei tosiaan ole se mitä itse haluaisi. Toisaalta pystykuvat toimii Pinterestissä paremmin ja monet valitsevat blogista Pinterestiin jakaessaan myös sen ensimmäisen kuvan. Olen nyt pitänyt ensimmäistä kuvaa pystykuvana ja jakanut facebookiin vain linkin ja lisännyt kuvan erikseen. Hankalaa jos joku vierailija koittaa jakaa postauksen. Jos joku on keksinyt tähän jonkun ratkaisun niin siitä kuulisin mieluusti. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viestistä Upcyclelina! Nää on näitä hankaluuksia, joihin törmää Facebookissa. Jos saat tietää ratkaisuja, kerro toki minullekin :)