tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulusydän
Olen innostunut ompelemaan käsin. Ompelin nämä jouluiset sydänkoristeet ohuesta huopakankaasta. Laitoin niihin vähän vanua täytteeksi.


Näin kuvasin:En ole vielä kasannut studiosalamia muuton jäljiltä, joten koko syksyn ajan olen valokuvannut vallitsevassa valossa. Kuvasin sydämet keittiössä hehkulamppuvalaistuksessa. Sydämet ovat melko litteitä, niin valon kovuus ei haitannut. Jos kuvattava kohde olisi ollut kolmiulotteinen, siihen olisi tullut tässä valaistuksessa teräväreunaiset varjot. Käsittelin kuvan Gimpillä. Tausta oli yksivärinen, niin se oli nopea muuttaa aivan valkoiseksi.


Käsin ompelun innostukseni alkoi siitä, kun päätin teettää eskarilaisilla huopakankaasta joulusydämen. Tein kokeiluversion, ja sen jälkeen onkin syntynyt useampi huopatuote. Esittelen niitä lähitulevaisuudessa.


Rauhallista joulunaikaa!

7 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Hienot sydämmet, käsinompelu on kivaa, pitäsisi itsekin sitä enemmän harrastaa:)

Levollista ja Rauhaisaa Joulua!

Ninnu kirjoitti...

Suloisia sydämiä. Rauhallista joulunaikaa!

Hanna Mi kirjoitti...

Kauniit sydämet! Käsinompelulla saa niin paljon eläväisempää jälkeä verrattuna kone-ompeleisiin. Mukavaa joulua!

Eerika kirjoitti...

Kivoja :) Hyvää joulua sinulle!

Sanna kirjoitti...

Mukavaa joulua teille! Kiinnostaisi tietää, miten muutit taustan värin Gimpillä? Käytän sitä, mutta en jotenkin osaa löytää sieltä oikein mitään toimintoja, pitäisi varmaan käydä ihan joku kurssi.

tarja marjeta kirjoitti...

Mukavaa jouln aikaa sinulle!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista viesteistä ja joulutoivotuksista!

Lyde: Taustan voi muuttaa valkoiseksi monella tavalla. Yhden tavan olen selittänyt kuvallisesti tuolla Hääräämön kuvankäsittelyohjeita-välilehdellä. Se ei ole nopein tapa, mutta käy oikeastaan kaikkiin kuviin. Tässä tausta oli yksivärinen, niin valitsin sen taikasauvalla (eli sumea valinta). Työkaluasetuksista täytyy valita tilaksi Lisää valintaan, jotta kun klikkaat taustaa toisen kerran, ne sävyt lisätään valintaan. Reunan pehmennystä kannattaa laittaa myös, niin Raja-arvo kannattaa laittaa isommaksi kuin se on oletuksena, niin ei tartte hirmupaljon klikkailla. Sitten valitsin Värit - Käyrät. Nostin histogrammin tumman pään (vasen reuna) aivan ylös, niin valitusta alueesta kaikki sävyt muuttuvat valkoisiksi. Gimp Suomen sivuilla on hyviä ohjeita. Siellä on myös keskustelupalsta, jossa voi kysellä.