torstai 6. elokuuta 2015

Häälehti


Häälehti


Painatimme A4-kokoisen 20-sivuisen häälehden vieraillemme. Lapsille tein puuhalehdet, jotka esittelen tässä lähiaikoina (edit: näet puuhavihkot täältä). Lehdet olivat valmiiksi pöydissä vieraiden tullessa juhlapaikalle. Niille perheenjäsenille, jotka eivät saaneet lehteä eikä lasten puuhalehteä, oli hääbingo, joka löytyy myös lehden takakannesta. Annoimme siis yhden lehden per talous.

Ohjelman ja menun kehykset ovat The Graffical Muse -sivustolta: täältä ja täältä.

Jokainen sai häissämme salatehtävän (klik). Minusta vaikuttaa Häät2015-ryhmää Facebookissa seuranneena, että salatehtäviä tehdään monissa häissä tänä vuonna. Meillä salatehtävä ohjeistettiin hääjuhlan alussa, ja häälehden pääkirjoitussivulla oli lisäksi kirjallinen tehtävänanto:

Tunturissa & Mökkeilyä


Häävieraiden esittelyLapsuuskuvia


Laitoin häälehteen myös hääautomme esittelyn. Volvo Amazon on ollut mieheni lapsuudenperheessä koko historiansa ajan, vuodesta 1967 lähtien. Löysin kuvia autosta 1970- ja 80-luvulta appivanhempieni albumeista.


Häävisa: Kuinka hyvin tunnet hääparin rakkaustarinan?
Häävisa käytiin läpi kilpailuna häissä.Hääbingo


Laitoin lehden takakanteen hääbingon. Eläväpintainen ruskea tausta on netistä, kuten myös bingoruudukon koristeellinen kehys. En muista tarkalleen, mistä ne löysin. Samaa ruskeaa taustaa käytin myös takakannen kääntöpuolella häävisan taustana.

Olin lukenut muiden kokemuksia hääbingosta netistä. Jotkut kertoivat, että bingot olivat olleet aivan liian helppoja, ja ihmiset saivat bingoja tosi pian. Passailin bingolapun tekstit niin, että bingoa ei ole mahdollista saada alkuillasta. Jokaiselle riville laitoin asian, joka tapahtuu vasta hääjuhlan loppupuolella. No, nuo kaksi vasemmanpuoleista punaisella merkittyä kohtaa voi saada rastitettua jo aiemminkin:


HääbingoTein häälehden Wordillä. Se oli aikamoista askartelua. Motivaatio opetella käyttämään jotain taitto-ohjelmaa nousi kovasti.


Hääräämön hääaiheiset postaukset näet kootusti Häät-välilehdeltä (klik).

9 kommenttia:

kosmohande kirjoitti...

Onpa hieno lehti, oikeastiko teit Wordilla!? Olisi hauska nähdä lehti lähempää. Juttu hääautosta kiinnostaa erityisesti.

Pikku Akka kirjoitti...

Siis mielettömän hieno!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kehuista!

Kosmohande, Wordilla pelkästään. Eiköhän lehden näkeminen onnistu :)

Elina kirjoitti...

Nostan myös isosti hattua Word-taitolle! Aivan upea! Ja idea myös. Ei erillisiä lippuja ja lappuja ohjelmaa, bingoa, menuta ja kilpailuja varten, vaan kaikki siististi yksien kansien välissä. Pöydille jäävien roskien sijasta tuosta jää häävieraille hieno muisto.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Elina! Joo, tämä vaikutti toimivalta ratkaisulta lippulappustenkin suhteen.

Jokke kirjoitti...

Älyttömän hieno! Minä olen käyttänyt pienissä kuvan ja tekstin yhdistämisjutuissa ilmaista Inkscape-ohjelmaa (vektoripiirto). Se ei tosin ole taitto-ohjelma sekään mutta ainakin pdf tallennus onnistuu. Työväenopiston kursseilla sitä on neuvottu. En tosin ole monisivuisia juttuja tehnyt.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Jokke! Laitanpa korvan taakse tuon mainitsemasi ohjelman.

Metsäntyttö kirjoitti...

Siis aivan ihana idea tuollainen häälehti! Se jää mukavaksi muistoksi häistä ja siitä saa tietoa hääparista ja muista vieraista nekin, jotka ovat vähän vieraampia. Meidän käymissämme häissä oli myös tuontapainen visa hääparin tuntemisesta.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Metsäntyttö! Joo, ja itsellekin mukava muisto :)