keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

VAT - Torniolainen maamerkki

Otin nämä kuvat helmikuussa valokuvauksen näytössä Torniossa. Aiheena oli torniolainen maamerkki. Kuvasin Porthanin koulua. Tehtävänannon mukaan täytyi ottaa viisi kuvaa kuvitteelliseen paperijulkaisuun ja kaksi verkkogalleriaan.


Kuvasarja meni läpi, mutta raati poisti sarjasta ylimmän kuvan vedoten sen sekavuuteen. Tai tarkasti ottaen tehtävä ei mennyt vielä läpi, vaan minun pitää täydentää sitä: verkkogalleriakuvien resoluutio täytyy muuttaa pienemmäksi. Käytännössä siis homma on jo pulkassa. Kyseessä oli digitaalisen työnkulun näyttö, joten raati haluaa nähdä, että ymmärrän erinäisiä aiheeseen liittyviä asioita.


Kolmanneksi alimman kuvan sommittelu ei saanut kehuja, mutta koulun entisen oppilaan kuva sai kiitosta, sillä henkilö luo tarinaa rakennukselle. Tämä eläkeläisrouva tuli jututtamaan minua kuvatessani koulua.


Verkkogalleriaan:Porthanin koulun entinen oppilas Sirkka-Liisa Ponkala

Oletko jo osallistunut Hääräämön arvontaan? Osallistumisaikaa on la 11.4. klo 21.00 asti.

3 kommenttia:

valokuvan TAKANA kirjoitti...

Oi lapsuuden kouluani! Kävin Portahin koulua vuosina 1987-1989. Rakastin tuota rakennusta silloinkin <3 Minulle tuo ylin kuva kuvaa juuri sen Tornion, joka muistoissani elää.

Unknown kirjoitti...

Ai että näitä on ihana katella!!! Nää herättää niin tunteita täällä ruudun takana.
Tuosta on tullut käveltyä ohi useamman vuoden ajan mennen tullen asuessani Juhannussaaressa ja kulkiessani Suensaarenkoululle ja vielä lukioaikanakin tovi, ku Tyllissähän sitä opintoja jatkettiin.

Hienoja aikoja, mut ei mua varmaan ikinä takas Tornioon sais. Käydä voin, mut paluumuuta en!!!

Johanna kirjoitti...

Hei!

Eksyin sivuille sattumalta ja aloin selailla blogiasi. Kuvassa oleva Sirkku-täti on äitini kummitäti jota en ole tavannut vuosiin. Hän tekee maailman parasta poronkäristystä. Kiitos, piristit päivääni!

Johanna